Детальна інструкція для громадян, які прибули з ТОТ і хочуть пройти безкоштовне експрес-тестування на КПВВ

Для того, щоб пройти безкоштовне експрес-тестування (за бажанням) поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду (далі – КПВВ) особа, яка перетинає КПВВ у бік контрольованої Україною території, має:

− Встановити мобільний додаток «Вдома».

− Перейти на контрольовану Україною територію.

− Після перетину КПВВ зробити безкоштовне експрес-тестування.

− У разі отримання негативного результату експрес-тесту, самоізоляція особи припиняється після отримання відповідного сповіщення в мобільному додатку «Вдома».

− У разі отримання позитивного результату експрес-тесту, самоізоляція продовжується, а контроль за її дотриманням починається з третьої доби. 

Примітка: мобільний додаток не контролює і не обмежує пересування користувача перші 72 години після перетину КПВВ та активації програми. У разі неможливості встановлення мобільного додатка «Вдома», особа підлягає 10-денній обсервації у найближчій лікарні. 

Самоізоляції не підлягають:

− особи до 18 років;

− працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій акредитованих в Україні;

− учасники ЗНО;

− особи, які мають намір вступити до закладів освіти, в тому числі на курси (відділення) з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти на підконтрольній території України;

− здобувачі освіти, які навчаються в закладах освіти на підконтрольній території України;

− один з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених такими особами або інші законні представники, які супроводжують осіб, зазначених у попередніх трьох пунктах;

− громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на підконтрольній території України, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором;

− особи, які мають документ, що підтверджує отримання однієї дози або повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. 

ПЕРЕЛІК КПВВ

Донецька і Луганська області:

  1. КПВВ «Станиця Луганська»

Тестування здійснюється в сервісній зоні щоденно з 08:00 до 16:00. 

  1. КПВВ «Новотроїцьке»

Пункт тестування облаштований в приміщенні ЦНАПу, тестування здійснюється понеділок-п’ятниця з 08:00 до 16:00 (у період роботи КПВВ). 

АР Крим та м. Севастополь

  1. КПВВ «Каланчак»

Пункт тестування облаштований в приміщенні ЦНАПу, тестування здійснюється понеділок-п’ятниця з 09:00 до 15:00.

У вихідні та святкові дні, а також з 15:00 до 09:00 тестування здійснюється в приміщенні приймального відділення Каланчацької лікарні. 

  1. КПВВ «Чонгар»

Тестування проводять представники Червоного Хреста в приміщенні автостанції, понеділок-п’ятниця з 08:00 до 15:00. 

Корисні номери

Урядова гаряча лінія 15-45

Контакт-центр МОЗ з питань COVID-19 0 800 60 20 19

Довідкова служба НСЗУ6 16-77