Представниця УІПА наразі проходить CEEPUS Summer School з харчових технологій у Польщі

 

У період з 26 червня до 9 липня старший викладач кафедри харчових технологій, легкої промисловості та дизайну Ольга Благий була запрошена за грантом викладацької мобільності та взяла участь у Summer School «Economic, ecological and social aspects of food waste» за програмою CEEPUS.

CEEPUS – це Центральноєвропейська програма обміну для університетських досліджень і є багатосторонньою програмою університетського обміну в розширеному Дунайському регіоні на основі міжнародної угоди. На даний момент до поточної угоди CEEPUS III приєдналися понад 15 держав, кожна країна-член має національний офіс CEEPUS. Нинішні країни-члени: Албанія, Австрія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Угорщина, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Сербія, Словацька Республіка та Словенія. Університети Приштини, Призрена, Пеї та інші. В цьому році міжнародну програму CEEPUS вперше реалізовано для представників України.

За перший тиждень літньої школи представниця УІПА зустрілася із Dr. Maciej Kluz (Head of the Podkarpacie branch of the Polish Society of Food Technologists, Rector's Coordinator for National Agency for Academic Exchange Projects), обмінялася досвідом з представниками Institute for adriatic crops and karst reclamation (Хорватія). Під час співпраці було представлено потенціал академії та пропозиції щодо розширення освітньої та наукової діяльності, продовження та активізації партнерства між нашими ЗВО.

Співробітниками Інституту харчових технологій та харчування людини проведено екскурсії по кафедрі, представлено матеріальну базу та виконано серію майстер-класів з приготування Комбучі та чіпсів із перероблених бананів.

Окрім офіційних зустрічей для учасників школи організовано низку культурних заходів:

− екскурсію Університетом Жешува;

− музей Dobranocek;

− денний тур у Підкарпаття, а саме до Ланьцутського замку, римо-католицької святині Базиліка та сміттєпереробного заводу. 

Нагадаємо, візит відбувався у рамках гранту за проєктом міжнародної мобільності CEEPUS Summer School.