Представниці УІПА взяли участь у виїзному семінарі в Італії на тему розвитку м’яких навичок у профпідготовці викладачів

 

Представниці Української інженерно-педагогічної академії, Наталія Олійник та Олена Антонова, взяли участь у виїзному семінарі в рамках Міжнародного стажування «Розвиток м’яких навичок у професійній підготовці викладачів» («Soft skills development in teaching professional training»). Семінар проходив з 5 по 10 вересня у мальовничому італійському містечку Baia Domizia на базі отелю Hotel Park Resedenzia.

Головна мета семінару – сприяння індивідуально-особистісному та професійному самовдосконаленню сучасних викладачів шляхом розвитку м’яких/надпрофесійних навичок на основі кращих міжнародних інноваційних практик щодо підвищення рівня кваліфікації фахівців.

Основними спікерами семінару були представники Українсько-польської фундації «Інститут міжнародної академічної і наукової співпраці» (IIASC) та запрошені тренери: Оксана Цмось, Богдан Антоній Приступа-Трайда.

Учасники семінару в інтерактивній формі відпрацьовували комунікативні навички, навички управління інформацією та управлінські навички.

Обговорювалися питання створення спільного поля діяльності для вирішенням освітніх завдань; розуміння суперечностей між вербальними та невербальними повідомленнями; використання зворотного зв’язку; планування й цілеутворення; тайм-менеджмент; навички креативного та стратегічного мислення; теорії лідерства, роль лідера та члена групи; мотивація та командна взаємодія; здатність до аналізу та прийняття рішень; управління освітніми проєктами.