Участь делегації УІПА у урочистостях з нагоди 50-річчя IGIP

 

У рамках Міжнародної конференції ICL2022 «Навчання в епоху цифрового та зеленого переходу», яка проходила у Відні, відбулися урочисті заходи з приводу 50-річчя заснування Товариства з інженерної педагогіки IGIP. Так, 29 вересня на базі Технічного Університету Відня у презентаційному залі Dome-Hall був організований урочистий захід, на який були запрошені члени IGIP.

Із святковою промовою до 50-річного ювілею IGIP виступила президент IGIP Тія Рютманн, член Виконавчого комітету IGIP Іштван Сімонікс представив фотогалерею «50 років – 500 фотографій». Також у рамках заходу відбулася церемонія нагородження.

Нагороду у вигляді Ланцюга Ніколи Тесла «За видатні міжнародні досягнення в галузі інженерної педагогіки» отримали Ксавєр Фоджер та Майкл Ауер. Нагороду за заслуги імені Адольфа Мелецінека «За видатні досягнення та багаторічну активну роботу в рамках IGIP» отримали Альберто Кардосо (Португалія), Ральф Дрехер (Німеччина) та Хантс Кіпер (Естонія). Дипломи Інж. Пед. IGIP h.c. «За багаторічну самовіддану працю в галузі інженерної освіти та активну співпрацю та підтримку IGIP» отримали Джена П. Карпентер (Президент ASEE), Раміро Джордан (Університет Нью Мехіко), Тармо Сумере (президент естонської академії наук). Нагороду Почесного члена IGIP «За багаторічну самовіддану працю та підтримку IGIP» отримав Арно Ретенштейнер.

Всім учасникам урочистого заходу були презентовані пам’ятні медалі.

Українська інженерно-педагогічна академія також доєдналася до привітань з нагоди 50-річного ювілею товариства з інженерної педагогіки. З привітальним відеозверненням  виступили президент української секції IGIP, ректор УІПА Олена Коваленко та генеральний секретар української секції IGIP Олександр Купріянов.

Вітаємо з ювілеєм та бажаємо процвітання та подальших успіхів!