УІПА підписала угоду про співробітництво з Академією Ignatianum в Кракові (Польща)

 

Українська інженерна-педагогічна академія продовжує активну міжнародну діяльність та розширення кола партнерів. Так, УІПА підписала угоду про співробітництво з Академією Ignatianum в Кракові (Польща). Академія Ignatianum входить до 200 найпрестижніших університетів єзуїтів у світі та має дуже високий рівень освіти. Навчання в Академії Ignatianum проводиться на таких спеціальностях:

− управління та державна політика;

− журналістика та соціальне спілкування;

− англійська філологія;

− філософія;

− культурологія;

− педагогіка;

− політологія;

− соціальна робота;

− психологія;

− туризм та відпочинок;

− управління та нові технології.

Академія має дуже потужну педагогічну освіту, що є одним з напрямків співробітництва з Українською інженерно-педагогічною академією. На факультеті педагогічних наук представлено три інститути:

− інститут педагогічних наук;

− інститут політичних наук та управління;

− інститут сучасних мов.

В Академії Ignatianum створено Науково-дослідний центр соціальних інновацій – це загальноуніверситетський підрозділ при педагогічному факультеті. До завдань Центру, зокрема, входить проведення науково-дослідницької діяльності в галузі м’яких, просоціальних, інтеграційних, інноваційних та активуючих компетенцій.

В рамках проєкту «Інноваційний університет та лідерство» співробітниця нашої академії, керівник з наукової діяльності, доцент кафедри АМЕТ Грінченко Ганна Сергіївна відвідала Академію Ignatianum в Кракові та була щиросердно прийнята особисто ректором Академії Dr. Hab. Tomasz Homa. В результаті зустрічі було зроблено ряд домовленостей щодо співробітництва та подальшої кооперації між закладами освіти в Україні та Польщі.

Сподіваємось на плідну взаємовигідну співпрацю у напрямках розвитку вищої освіти, підготовки здобувачів та наукових досліджень між Академією Ignatianum в Кракові та Українською інженерно-педагогічною академією.