Розпочато прийом заявок на конкурс українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки

 

Міністерство освіти і науки України інформує наукову спільноту Української інженерно-педагогічно академії про те, що до 21 листопада триває конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки, що організовує Міністерство освіти і науки України та австрійське Агентство з питань освіти та інтернаціоналізації.

Проєктні пропозиції приймаються за всіма науковими дисциплінами та тематичними напрямами.

Для участі в конкурсі потрібно:

− Подати супровідний лист (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: на бланку установи-заявника, адресований на ім’я заступника Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції О. Шкуратова, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, ПІБ наукового керівника та з переліком додатків. Обов’язково зазначити, що дослідження на тему проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів.

− Заповнити форму заявки на участь  у конкурсі  (2 паперові примірники заявки, скан-копія сторінок з підписами і печаткою від австрійського партнера допускається; сторінки з підписами і печаткою від української сторони – лише в оригіналі). Вимоги: двомовна (заповнюється послідовно українською та англійською мовами в одному файлі). Вимоги до усіх пунктів заявки розміщені у файлі заявки.

− Подати лист-підтвердження від австрійського партнера-керівника проєкту (1 примірник; скан-копія листа допускається). Вимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника установи-заявника, текст у довільній формі із зазначенням прізвищ керівників проєкту, назви спільного проєкту, яка має збігатися із назвою проєкту у формі заявки.

− Подати акт експертизи на відкриту публікацію матеріалів за темою проєкту (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: експертна комісія установи затверджує висновок, в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять відомостей, заборонених до відкритого опублікування, текст у довільній формі.

− Подати CV українського та австрійського наукових керівників проєкту (по 1 примірнику). Вимоги: CV кожного керівника оформлюються двома мовами – українською та англійською, текст у довільній формі.

− Заповнити Google-анкету, до якої обов’язково додати заповнену заявку у форматі *.doc. Google-анкету краще заповнювати після підготовки усіх зазначених документів.

У зв’язку з воєнним станом зазначені документи подаються учасником конкурсу в електронному вигляді (скан-копії оригіналів у форматі *.pdf) на електронну пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Усі перелічені у вимогах документи надсилаються в одному листі одноразово із відповідною назвою листа.

Кінцевий строк подання 21 листопада до 17:00. 

Критерії відбору:

− наукова відповідність, якість та оригінальність проєкту;

− здатність та компетентність тимчасових наукових колективів втілити проєкт у життя;

− можливість проведення спільних досліджень і адекватність наукового методу;

− досвід участі у міжнародних проєктах і майбутній розвиток міжнародної співпраці;

− якість інфраструктури установ, що беруть участь у проєкті;

− участь у проєкті молодих науковців (віком до 35 років);

− можливості практичного використання результатів проєкту. 

Ще більше подробиць на сайті МОН