Триває прийом заявок для участі у програмі підтримки EURIZON: «Дистанційні наукові гранти для українських дослідників»

Секретаріат EURIZON WP9 оголосив про початок нової програми підтримки EURIZON: «Дистанційні наукові гранти для українських дослідників», що присвячена підтримці українських дослідників, чиїй роботі завадила війна росії проти України. Програма спрямована на команди вразливих дослідників та інших відповідних співробітників з українських установ, які проводять дослідження в усіх галузях науки.

Ці тимчасові гранти, що фінансуються Європейським Союзом (у рамках проєкту EURIZON H2020, угода про грант 871072). Вони покликані дати можливість українським дослідницьким групам продовжувати свою наукову роботу дистанційно у співпраці з партнерами з європейських установ, які проводять наукові дослідження.

Запропоновані науково-дослідні проєкти можуть тривати 6 або 12 місяців. Дослідницькі групи можуть складатися з 2-5 (і більше) осіб.

Проєкти можуть виконуватися дистанційно з будь-якого регіону України. Стипендіальна програма EURIZON надаватиме підтримку у вигляді дослідницьких грантів лише українським заявникам, а не їхнім європейським партнерам.

Критерії та правила подання заявки доступні на порталі indico.

Заявки повинні бути подані керівниками проєктів (PIs) від імені своїх дослідницьких груп з України через онлайн-форму заявки .

Прийом заявок триває до 8 травня.

Детальна інформація за посиланням.