Науково-дослідна робота

Науково-дослідна частина:

Головний корпус, 2-ий поверх тел.: 733-78-57

Якщо Ви мрієте стати науковцем, дослідником, створювати нові технології чи матеріали, то починайте займатися науково-дослідною роботою вже з першого курсу!

Науково-дослідна робота студентів (НДРС) є одним з найважливіших чинників, які формують творчу особистість майбутнього фахівця. Організація цієї роботи здійснюється на підставі «Положення про науково-дослідну роботу студентів» і охоплює всі етапи навчання в Академії.

  На першому курсі в рамках дисципліни «Введення в спеціальність» Ви знайомитеся з науковими напрямками роботи кафедр, з тематикою науково-дослідних робіт, які виконуються силами викладачів випускаючої кафедри.

Таким чином, Ви вже на першому курсі маєте можливість замислитись щодо свого місця в науковій роботі кафедри.

Але на першому та другому курсах більша частина НДРС зосереджена в студентських наукових гуртках на кафедрах, які викладають загальноінженерні дисципліни: вищу математику, фізику, хімію, теоретичну та прикладну механіку, політологію та українську мову, іноземні мови. Ви маєте можливість вибрати гуртки та поглибити свої знання в тих дисциплінах, які суттєво впливають на якість професійної підготовки майбутнього фахівця.

Щорічно підсумки цієї роботи підбиваються під час проведення Всеукраїнської олімпіади з загальних та спеціальних дисциплін. Перший етап олімпіад відбувається в Академії. До участі в ньому запрошуються всі бажаючі. Переможці І етапу беруть участь у ІІ Всеукраїнському етапі олімпіад, які відбуваються в закладах вищої освіти України.

Для того, щоб записатись до відповідного гуртка Вам достатньо звернутися до викладача, який веде заняття з дисципліни, або до викладача спеціальної кафедри, відповідального за організацію студентської наукової роботи на кафедрі.