В Україні започатковано проєкт «Місце шани та вдячності»

 

Новий загальнодержавний проєкт започатковано в Україні – «Місце шани та вдячності». Цей проєкт присвячено вшануванню подвигу Захисників і Захисниць, які брали та/або і зараз продовжують брати участь у російсько-українській війні. Його мета – утвердження української громадянської ідентичності шляхом формування, збереження історичної пам’яті про події російсько-української війни.

З перших днів цієї війни українці стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої рідної держави – України. Захисники і Захисниці щоденно проявляють неабиякий героїзм у боротьбі з ворогом. Без сумніву, що у боях із підрозділами російської регулярної армії та підконтрольних їм бойовиків постало якісно нове українське військо, що відіграє значну роль в українському суспільстві.

Саме тому Захисники і Захисниці України мають стати новими героями для кожного з нас, а знання про них та їх участь у боротьбі за Україну мають бути основою для утвердження української громадянської ідентичності. 

Наші випускники також встали на захист нашої держави:

 

Ігор Пахомов

Випускник УІПА

Загинув в боях під ПГТ Ольховка, Харківської обл.

Михайло Ярешко

Випускник УІПА

Загинув у боях між селищами П’ятихатки та Руська Лозова, Харківської обл.