Науковці УІПА взяли участь у міжнародній конференції «Міжнародна конференція з техніки, технологій та освіти» ICTTE 2020 в м. Ямбол, Болгарія

 

З 4 по 6 листопада науковці УІПА взяли участь в міжнародній конференції з техніки, технологій та освіти, яка відбулася у м. Ямбол (Болгарія) на базі Тракійського університету в Старій Загорі.

Цього року конференція була проведена повністю у віртуальному форматі. Організатори конференції: факультет техніки та технологій Ямболу Тракійського університету в Старій Загорі, Ямболське відділення Спілки вчених в Болгарії (СВБ), Балканське товариство інженерів текстильної промисловості (БАТТТ), Академічне товариство комп'ютерних систем та інформаційних технологій Болгарії (AТКСІТ).

На конференції вчені УІПА підготували 6 доповідей та представили свої наукові розробки:

- «Онлайн-освіта та моніторинг показників якості використання електронного навчання»;

- «Експериментальна перевірка методичної системи розвитку компетентності майбутніх учителів з електротехніки»;

- «Підвищення компетентності в галузі інтелектуальної власності для викладачів закладів вищої освіти»;

- «Адаптивні технології для підготовки фахівців»

- «Бактеріостатичні властивості медичного текстилю, обробленого наноматеріалами на основі Fe2O3»

- «Чисельний розрахунок багатовимірних інтегралів, який залежить від вхідної інформації про функцію при математичному моделюванні техніко-економічних процесів».

Також команда УІПА презентувала учасникам конференції проєкт Erasmus + PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні», результати та напрацювання якого було використано при підготовці статей та доповідей на ICTTE 2020.

Українську інженерно-педагогічну академію на ICTTE 2020 представляли: ректор академії, доктор педагогічних наук Олена Коваленко, проректор з наукової роботи, доктор технічних наук Олександр Купріянов, завідувач кафедри креативної педагогіки та інтелектуальної власності, доктор педагогічних наук Вадим Лунячек, завідувач кафедри інформаційних компютерних технологій і математики, доктор фізико-математичних наук Олеся Нечуйвітер, завідувач кафедри харчових і хімічних технологій, кандидат технічних наук Олександр Александров, професор кафедри технологій і дизайну, доктор технічних наук Микола Рябчиков, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання, кандидат технічних наук Юрій Сичов, декан технологічного факультету, кандидат педагогічних наук Анастасія Нікуліна, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Галина Єльникова, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Яна Малихіна, доцент кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, кандидат педагогічних наук Тетяна Бондаренко (Тетяна Сергіївна входила у склад наукового комітету міжнародної конференції), старший викладач кафедри креативної педагогіки та інтелектуальної власності, кандидат юридичних наук Алла Бровдій.

Наукові розробки науковці УІПА представляли в співавторстві з представниками Polytechnic Institute of Portalegre, Portugal; Інститутом професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України; Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка; ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України; Харківським національним економічним університетом ім. Семена Кузнеця.

Збірник матеріалів ICTTE 2020 після процесу рецензування статей буде опублікований у Journal IOP Conference Series: Materials Science and Engineering, indexed by Scopus, Web of Science (Conference Proceedings Citation Index), and EI Compendex.