Відбувся стратегічний воркшоп в межах проєкту розвитку потенціалу вищої освіти ERASMUS+ PAGOSTE

 

Стратегічний воркшоп проєкту розвитку потенціалу вищої освіти ERASMUS+ PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» відбувся 11 лютого у форматі он-лайн.

Участь у зустрічі взяли близько 30 учасників консорціуму з Української інженерно-педагогічної академії, Університету Констанцу (Німеччина), Віденського університету економіки та бізнесу (Австрія), Римського університету Тре (Італія), Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського, Національного транспортного університету, Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук, Міністерства освіти і науки України та команда Національного ЕРАЗМУС+ офіса в Україні.

Під час воркшопу українські ЗВО-партнери презентували свої напрацювання щодо реалізації другого робочого пакету. Також було обговорено поточні питання щодо реалізації проєкту.

Представники УІПА презентували колегам «Концепцію створення нових механізмів управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в УІПА», ініціативу зі створення в Україні громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» та проєкт створення в УІПА на базі кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти нового сучасного освітньо-наукового простору «Центр педагогічної та управлінської досконалості для ПТО України» (Centre of teaching and governance excellence for VET in Ukraine).

Центр буде обладнано за підтримки проєкту ERASMUS+ PAGOSTE та буде складатися з: аудиторії інноваційних освітніх технологій, аудиторії педагогічного проєктування, навчальної комп’ютерної аудиторії, педагогічної лабораторії та лекційної аудиторії.

З проєктними розробками УІПА колег ознайомили проректор Олександр Купріянов та професор Яна Малихіна. Робочу групу з розробки концепції очолюють професора Людмила Штефан та Наталія Брюханова.

Ректор професор Олена Коваленко приділяє дуже значну увагу реалізації даного проєку в академії, так як він покликаний не тільки значно покращити якість підготовки здобувачів освіти за всіма освітніми програмами спеціальності «Професійна освіта», а й дозволить впровадити сталі стосунки між ЗВО, які здійснюють підготовку викладачів для професійної освіти і закладами професійної освіти та вплинути на системне покращення професійної освіти в Україні.