Розвиток компетенцій з інтернаціоналізації та інклюзії в рамках участі УІПА у міжнародному проєкті «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ ст.»

 

Завершився курс «Inclusion and Internationalization in Higher Education» обсягом 28 годин, в рамках якого викладачі УІПА пройшли навчання та отримали міжнародний сертифікат підвищення кваліфікації.

Від УІПА участь у курсі взяли представники кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти; кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики, кафедри практичної психології та кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва.

Наприкінці курсу відбулася міжнародна oнлайн-конференція «Інклюзія та інтернаціоналізація як складові вищої школи», на якій керівник навчально-наукового центру інноваційних освітніх технологій та академічної мобільності Української інженерно-педагогічної академії Роман Нестеренко поділився розвитком інтернаціоналізації академії та презентував учасникам досвід участі у проєкті Erasmus+ «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» PAGOSTE.

Проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» реалізує Університет ім. Т.Г. Масарика (м. Брно, Чехія) за підтримки Чеської агенції розвитку. До участі у ньому залучено представників низки педагогічних закладів вищої освіти України, зокрема й Українську інженерно-педагогічну академію.