Науковці УІПА взяли участь у міжнародній конференції ICL2021

 

У період з 22 по 24 вересня науковці Української інженерно-педагогічної академії взяли участь у 50-ій міжнародній конференції з інженерної педагогіки «ICL – 2021 Mobility for Smart Cities and Regional Development – Challenges for Higher Education» , яка відбулася у м. Дрезден, Німеччина, на базі Технічного університету Дрездена (TU Dresden) та Дрезденського університету прикладних наук (HTW). Конференція поєднувала у собі 24-у Міжнародну конференцію з інтерактивного спільного навчання та 50-ту Міжнародну конференцію IGIP з інженерної педагогіки.

Цього року захід було проведено у змішаному форматі. Організатори конференції: Міжнародне товариство інженерної педагогіки IGIP; Міжнародна асоціація онлайн-інженерії; Технічний університет Дрездена; Дрезденський університет прикладних наук.

Науковці УІПА презентували проєкт Erasmus+ PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні». Окрім цього вони представили також і 6 статей:

  1. «Навчання майбутніх інженерів-педагогів моделювання міждисциплінарних зв’язків засобами комп’ютерних технологій».
  2. «CCTV як елемент системи управління якістю навчального процесу у закладах освіти».
  3. «Тренажер для формування навичок програмування на основі вирішення завдань з управління віртуальним роботом».
  4. «Прогнозування навчально-пізнавальної діяльності інженерів-педагогів комп'ютерних спеціальностей на основі математичних моделей».
  5. «Підготовка студентів інженерно-педагогічних спеціальностей з розробки освітніх Інтернет-проєктів».
  6. «Технологія використання мind maps на основі поліізоморфної моделі семантичних ознак опису сервісів Mindmapping».

Також представники академії взяли участь у роботі спеціальних сесій: Ігри в інженерній освіті; Оцінювання та покращення участі та залучення студентів у режимі онлайн: моделі, інструменти та методи; Підприємництво в інженерній освіті; Розумна освіта цифрової ери; Інженерна освіта для «Розумної роботи» та «Розумного життя» тощо.

Українську інженерно-педагогічну академію на ICL2021 представляли: ректор академії, доктор педагогічних наук Олена Коваленко, заступник керівника навчально-наукового інституту педагогіки, психології, менеджменту та освіти дорослих, доктор педагогічних наук Денис Коваленко, проректор з наукової роботи, доктор технічних наук Олександр Купріянов, завідувач кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Наталія Брюханова, професор кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, доктор педагогічних наук Тетяна Бондаренко, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Людмила Штефан, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кандидат педагогічних наук Наталія Божко, доцент кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, кандидат технічних наук Тетяна Ящун, доцент кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, кандидат педагогічних наук Євген Громов, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кандидат педагогічних наук Вікторія Ковальська, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кандидат педагогічних наук Наталія Корольова, асистент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Ольга Литвин, аспірант кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Юрген Коберлейн-Керлер.

Наукові розробки науковці УІПА представляли в співавторстві з представниками University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt (Germany); Polytechnic Institute of Portalegre (Portugal); Pomeranian University in Slupsk (Poland); Дніпропетровським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління; Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського; Люботинським професійним ліцеєм залізничного транспорту.

Значна частина проведених досліджень була виконана в рамках реалізації УІПА Erasmus+ проєкту PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні», про що і було презентовано учасникам ICL2021.

Праці конференції будуть опубліковані під назвою ICL2021 Proceedings в серії Springer «Lecture Notes in Networks and Systems». Книги цієї серії індексуються в SCOPUS, INSPEC, WTI Frankfurt eG, zbMATH, SCImago, Web of Science.