Відбувся робочій візит Міністра освіти і науки України і начальника Харківської ОВА до УІПА

 

Українську інженерно-педагогічну академію 11 січня з робочим візитом відвідали високі делегації Міністерства освіти і науки України на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом та Харківської обласної військової адміністрації на чолі з начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим.

Під час візиту шановні гості зустрілися з керівництвом, представниками адміністрації, професорсько-викладацького складу та здобувачами освіти академії. Професор Денис Коваленко презентував академію, її досягнення і здобутки на ниві підготовки педагогічних кадрів для системи професійної освіти України та інженерних кадрів для харківської промисловості і бізнесу. Важливою частиною доповіді були особливості функціонування УІПА під час війни.

Учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися з гостями, поставити свої запитання, обговорити план розвитку закладу освіти і, звісно ж, отримати ґрунтовні відповіді.

Зокрема очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив: «Дякую, що виконали основну задачу в умовах війни – втримали колектив і здійснили набір студентів. Зараз у ваших руках – майбутнє нашої країни. Тому ви маєте стати локомотивом найсміливіших ідей. Маємо використати весь потенціал не на 100%, а на 200%».

Міністр Сергій Шкарлет подякував колективу академії за сумлінну працю у напрямку формування якісних кадрів для професійної освіти регіону й України в цілому та закликав до більш тісної співпраці з обласною військовою адміністрацією на шляху до забезпечення перемоги та повоєнного відновлення Харківщини.

Шановним гостям було представлено діяльність Центру педагогічної та управлінської досконалості для професійної (професійно-технічної) освіти в Україні, який відкритий та обладнаний в УІПА в рамках виконання Erasmus + проєкту PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні».

Також гості відвідали сучасні лабораторії академії: видобутку, переробки та транспортування нафти; енергозабезпечення і енергоефективності; конструювання електричних мереж; електроприводу та робототехнічних комплексів; автоматизації технічних процесів; цифрових пристроїв радіоелектроніки та комп’ютерних систем. Інтерес викликали продемонстровані лазерні гравірувальні верстати з ЧПУ, 3D-принтери, багатофункціональні конструктори тощо.

Зустріч надихнула на окреслення нових перспектив і розроблення концепції щодо місця й участі УІПА у відбудові та інноваційному розвитку України на шляху її євроінтеграції.