Представниця УІПА повернулась з місячного навчання за програмою «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI»

 

Представниця нашої академії, пані Ганна Грінченко взяла участь в серії тренінгів, які були організовані в рамках проєкту «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI: Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя». Проєкт проходить за підтримки: Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти та науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань.

Тренінги проходили на базі Варшавського університету та Ягелонського університету у Кракові – двох найкращих закладів вищої освіти Польщі.

Тренінги у Варшавському університеті проводили: проф. Ева Крогулець, проректор з питань розвитку; проф. Збігнев Марчіняк, голова Головної ради науки 2018-2021 рр., др. Артур Хелтовські, канцлер Варшавського університету з економічних питань; проф. Агата Барея-Стажинська, голова комітету в справах студентів, аспірантів та якості освіти 2020-2021рр.; проф. Даріуш Васік, декан факультету фізики; проф. Марія Прухніцька, Секретар польської акредитаційної комісії; проф. Адам Невядомські, канцелярія ректорату Варшавського університету.

Тренінги у Ягелонському університету (ЯУ) в Кракові проводили: др.габ. Павел Ляйдер, декан факультету міжнародних і політичних досліджень ЯУ; проф. Ярослав Гурняк, проректор з питань розвитку ЯУ; проф. Малгожата Коссовська, голова дорадчої комісії у справах відкритих наукових даних при Міністерстві освіти і науки; проф. Влодзимеж Бернацький, державний секретар у Міністерстві освіти і науки; проф. Пйотр Єдинак, проректор ЯУ з питань кадрової політики та фінансів; проф. Тадеуш Валлас, проректор Університету ім. Адама Міцкевича в Познані та ще багато інших представників управлінської та освітньої сфери.

Крім того, у рамках проєкту були організовані зустрічі та консультації з проблематики академічної автономії: з проф. Томаш Гома, ректором Академії Ignatium у Кракові, проф. Анною Бурською-Сайдак на тему підвищення кваліфікації викладачів; зустріч у Biuro karier, щодо моніторингу працевлаштування випускників; зустріч з Анною Володко, директором бібліотеки Варшавського університету; з др. Катажина Лубричанська, директором відкритого Університету при Варшавському університеті, які задали вектор та надали підтримку у підготовці мікропроєкту, що планується реалізувати у рідному альма-матер.

Результати мікропроєкту планується попередньо представити у червні 2023 року на Раді ректорів України та Польщі, що завершить повний цикл заходів. Наразі майбутній проєкт було представлено у Варшавському університеті разом з іншими учасниками з 20 найкращих закладів вищої освіти України.