В УІПА успішно реалізовано проєкт «Konstanz-Ukraine partnership for virtual teaching and digital skills» за підтримки DAAD

 

Завдяки підтримці Констанцького університету в рамках програми Німецької служби академічних обмінів (DAAD) «Україна цифрова: забезпечення академічного успіху під час кризи» здобувачі освіти та аспіранти Української інженерно-педагогічної академії отримали покращений цифровий контент з питань європейської інтеграції, технологій цифровізації в менеджменті та теорії і методології наукової роботи, а також отримали значну фінансову підтримку для продовження навчання, незважаючи на обмеження, спричинені війною.

В результаті реалізації проєкту в академії було покращено дисципліни «Євроінтеграція та управління міжнародними проєктами» та «Технології цифровізації в менеджменті», що були забезпечені представниками кафедр інформаційних комп’ютерних технологій і математики та іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва проф. Олександром КУПРІЯНОВИМ, проф. Тетяною БОНДАРЕНКО, доц. Ганною КОРНЮШ та ст. викл. Романом НЕСТЕРЕНКО.

Створено і реалізовано курс «Теорія та методологія наукової роботи» для наших аспірантів та докторантів. Викладач курсу: к.пед. н. Оксана МЕЛЬНИК, наукова співробітниця кафедри економічної та бізнес освіти 1, Констанцького Університету (Німеччина).

Під час курсу 20 кращих аспірантів та докторантів УІПА різних спеціальностей набули навички написання наукової роботи, обмінювались досвідом написання наукових робіт в Україні та Німеччині, обговорювали можливості та перспективи застосування набутих знань у практичній діяльності.

Фінальною роботою курсу стали власні наукові проєкти здобувачів, а на підсумковій зустрічі було представлення наукових доробок у вигляді групової презентації за обраною темою.

За результатами відкритого конкурсу серед слухачів зазначених курсів було відібрано 51 здобувач бакалаврського рівня та 20 здобувачів наукового рівня освіти, які отримали спеціальні грошові винагороди (стипендії) від Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Також проєктом підтримані тривалі зв’язки, які мають принципове значення для майбутнього німецько-українського університетського співробітництва.

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) використовує кошти Федерального міністерства освіти та досліджень (BMBF) для фінансування програми «Ukraine digital: Забезпечення академічного успіху в часи кризи» в рамках програми «Міжнародна мобільність та цифрове співробітництво (IMKD)».