Підвищення кваліфікації та налагодження міжнародної співпраці з університетами Великої Британії задля відбудови України

 

За сприяння Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, в рамках ініціативи Український Глобальний Університет/Ukrainian Global University, що була заснована за підтримки Офісу Президента України та Міністерства освіти і науки України в партнерстві із Council for At-Risk Academics (Сara) запрошуємо викладачів та вчених, які володіють англійською мовою на рівні B2 – C2 та працевлаштовані в українських закладах вищої освіти або наукових установах (далі – ЗВО та НУ) скористатися можливістю підвищити кваліфікацію шляхом викладання та/або проведення досліджень в одному з понад 120 університетів Великої Британії – партнерів Cara за рахунок приймаючої сторони.

Анонсована можливість покликана сприяти не лише одноосібному професійному зростанню задля розширення фахових компетенцій у відповідній галузі, а й налагодженню співпраці з університетами Великої Британії на інституційному рівні.

У разі успішного проходження процедури відбору потенційні кандидати матимуть можливість на час воєнних дій в Україні (точний строк перебування залежить і від приймаючої сторони) пройти підвищення кваліфікації, яке передбачає викладання, проведення наукових досліджень та налагодження співпраці з метою обміну та залучення інноваційних, освітніх та наукових світових практик. Відбір кандидатів та опрацювання поданих претендентами аплікаційних форм здійснюватиме «Cara» – неурядова організація, що має на меті підтримувати працівників ЗВО та НУ, які належать до категорії осіб, що перебувають в стані ризику. Кількість аплікантів від одного ЗВО та НУ не є обмеженою, однак обов’язковою умовою участі у відборі є повернення після проходження стажування в Україну з метою застосування здобутого досвіду задля відбудови нашої країни.

Заявки приймаються протягом терміну дії воєнного стану. З докладнішою інформацією можна ознайомитися на сайті «Cara» . Для заповнення заявки українським аплікантам слід перейти на сайт. Після відповіді на кілька коротких запитань відкриється нова сторінка з низкою питань, серед яких «How did you hear about Cara?». Відповідаючи на це питання, слід натиснути «Other» та вписати в пусте поле біля «please give details» таке речення: «From the Ukrainian Global University».

Це дасть змогу «Cara» оперативно відслідковувати аплікантів, які дізнались про цю можливість від «Українського глобального університету»/Ukrainian Global University та максимально швидко зреагувати на подані запити. Апліканти, які успішно пройдуть процедуру відбору зможуть долучитися до спільноти «Українського глобального університету»/Ukrainian Global University та в майбутньому брати участь у програмах професійного розвитку для членів спільноти.