Спільноту УІПА запрошують до участі у конкурсі мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття»

 

Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України та комітет Верховної ради України з питань науки, освіти та інновацій у співпраці із центральними та місцевими органами влади оголошують про старт прийому робіт на щорічний 14-й Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття» (анімаційних робіт молодих істориків) та запрошують до участі викладачів та здобувачів Української інженерно-педагогічної академії.

Мета Конкурсу – підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів. 

УМОВИ УЧАСТІ ТА ВИМОГИ ДО РОБІТ.

У Конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, молоді вчителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. Можуть подаватися як індивідуальні, так і групові проєкти, які відповідають наступним вимогам:

– мультимедійні проєкти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики – у форматі «.avi»;

– тривалість – не більше 8 хвилин;

– на початку відеороботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів з місцем навчання/роботи;

– авторський текст українською мовою;

– при використанні кадрів з фільмів, репортажів та інших відеоматеріалів, які не були зняті авторами проєкту, необхідно зазначити автора відеоматеріалу.

До роботи слід долучити окремим файлом у форматі .dос анкету. Подані на Конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються;

Конкурсні роботи та анкету учасника (учасників) слід надсилати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 1 грудня.

Протягом грудня 2022 року – січня 2023 року журі з числа професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2023 року, якщо дозволятимуть безпекові умови.

Переможці отримають грошову винагороду та почесні відзнаки.