Наукову спільноту УІПА запрошують подавати заявки на конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок

 

МОН 18 листопада оголосило про початок конкурсного відбору проєктних заявок фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок.

Виконання робіт розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету за бюджетною програмою «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» (КПКВК 2201040).

Конкурс проводиться у два етапи:

− перший етап – з 18 листопада до 12 грудня у ЗВО в інформаційній системі;

− другий етап – з 16 грудня до 29 грудня в МОН.

Наукова рада МОН розглянє та затвердить результати експертизи проєктів досліджень і розробок до 22 грудня поточного року.

Результати конкурсного відбору будуть оголошені до 30 грудня.

Максимальна вартість проєкту дослідження та/або розробки має становити не більше ніж 1,5 млн грн на рік.

Під час здійснення відбору перевага надаватиметься проєктам, що спрямовані на вирішення актуальних потреб національної економіки, суспільства та національної безпеки і оборони України, зокрема шляхом здобуття нових знань, створення нових технологій, сприяння інноваціям у реальному секторі економіки та розвиткові інноваційного підприємництва.