Стипендії для науковців УІПА у сфері інженерії

 

Посольство Франції в Києві продовжує працювати над підтримкою відносин між академічними та науковими спільнотами цих двох країн. Щоб підтримати співпрацю у сфері науки та технологій, яка є ключовою сферою для українських вищих навчальних закладів і наукових установ, Посольство у партнерстві з CDEFI (Conférence des Directeurs des Ecoles Françaises d’Ingénieurs) оголошує прийом заявок щодо середньострокового перебування молодих або досвідчених науковців українців у лабораторіях при інженерних школах Франції. У 2023 році ця програма профінансує п’ятнадцять місяців стипендії мобільності (включаючи соціальне забезпечення та страхування).

Першим критерієм відбору є наукова досконалість. Відповідність умовам конкурсу буде оцінена з гнучкістю, якщо кандидатів не вдасться відібрати першочергово.

Кандидат повинен:

  • бути громадянином України;
  • проживати в Україні;
  • бути аспірантом (в ході дисертації або зарахованим на аспірантуру 2022-2023), кандидатом наук або підтвердженим дослідником.

Усі технологічні галузі можуть брати участь у цьому конкурсі.

Перебування у Франції має розпочатися у період з вересня по грудень 2023 року і триватиме від двох до чотирьох місяців. У виняткових випадках, може бути розглянуто дослідження впродовж одного місяця або більше чотирьох місяців (максимум шість місяців) за умови обґрунтування визначеного періоду.

Досьє кандидатури необхідно надіслати електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. не пізніше 14 червня.

Заявки оцінюватиме відбіркова комісія, до складу якої входять представники Посольства Франції в Україні та CDEFI. Відбірковий комітет збереться не пізніше 23 червня для оголошення результатів приблизно 28 червня.

З відібраними кандидатами та інженерними школами зв’яжеться відділ культури та співробітництва Посольства Франції в Україні для реалізації мобільності та укладення договору щодо співфінансування.

Програма «NADIYA» 

За додатковою інформацією звертайтесь за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.