Участь УІПА у он-лайн заходах проєкту "Transformation of pedagogical faculties and universities for the XXI century"

 

У рамках міжнародного проєкту співробітництва «Зміни педагогічних факультетів у ХХІ-ому сторіччі» відбулася он-лайн зустріч аспірантів і наукових керівників чеських та українських педагогічних ЗВО.

На першому етапі дводенної зустрічі було обговорено теми: освітні установи (та суспільство) у час пандемії, досвід дистанційної освіти, перспективи аспірантських (докторських) програм у ЗВО.

Другий день зустрічі був присвячений обговоренню проблем та перспектив аспірантських досліджень та переваг інтернаціонального співробітництва у галузі педагогіки. Робочі мови зустрічі: англійська, чеська та українська.

Від УІПА у цій зустрічі взяли участь представники кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук професор Малихіна Я.А., кандидат педагогічних наук доцент Корольова Н.В., та аспіранти кафедри Стонога А.О. та Брацлавська А.Ю.

Зустріч пройшла у творчій атмосфері та сприяла подальшому розвитку плідного співробітництва між педагогічними ЗВО Чехії та України.

 

Проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» реалізує Університет імені Масарика (Брно) за підтримки Чеської агенції розвитку.

Проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» спрямований на посилення можливостей працівників середнього менеджменту та викладачів 20-ти українських університетів, що готують майбутніх вчителів. Період реалізації проєкту з травня 2019 року до грудня 2021 року.