Візит делегації УІПА до Університету Костянтина Філософа в Нітрі (Словаччина) у рамках реалізації міжнародної мобільності Erasmus+

 

У період з 20 по 24 травня делегація Української інженерно-педагогічної академії у складі професора кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики Тетяни Бондаренко та доцента кафедри економіки та менеджменту Юлії Федорової взяла участь у програмі викладацької мобільності, в рамках якої була низка заходів пов’язана із розширенням освітньої та наукової співпраці і розбудови партнерства між нашими ЗВО.

Представники УІПА зустрілися із віцеректоркою Dr. Diana Kanásová. В ході зустрічі було представлено академію та пропозиції щодо співпраці. Партнерів із Словаччини зацікавили такі напрямки для співпраці як: програми академічної мобільності/стипендій для аспірантів, молодих дослідників та професорів, COILs програми/курси для студентів, програми запрошених професорів, організація та участь у спільних наукових заходах, наукових консорціумах, спільні наукові проєкти, спільні наукові публікації (зокрема Скопус статті), експертиза вдосконалення освітніх програм за відповідними напрямками, дипломні програми подвійних ступенів.

Завідувачка кафедри інформаційних технологій Assoc. Prof. Jana Depesova та Assoc. Prof. Peter Brecka провели екскурсію по кафедрі, ознайомили із матеріальною базою та освітніми програмами, за якими здійснює підготовку студентів, розповіли про особливості та умови навчання на кафедрі. Тетяна Бондаренко провела лекцію «Gamification in Education», чим зацікавила співробітників до спільних напрямів дослідження та навчання. Делегація УІПА відвідали лекцію «Мультимедійні технології» для студентів третього віку.

Директор університетської бібліотеки Dr. Viera Tomkova ознайомила наших науковців із бібліотекою, науковим фондом та новинками в організації обслуговування користувачів.

За час візиту було проведено зустріч із директором інституту економіки та менеджменту Dr. Marta Urbanikova. В ході зустрічі Юлія Федорова представила свою лекцію «Emotional Intelligence» та провели перемовини щодо подальшої наукової співпраці.

Окрім офіційних зустрічей для наших викладачів було організовано такі культурні заходи:

− екскурсію по Університету Костянтина Філософа та по місту Нітра (екскурсію провів представник відділу міжнародних відносин Павло Вакос);

− екскурсію в тераріум аграрного університету (екскурсію провів Петер Бречка).

Візит відбувався у рамках проєкту Erasmus+ КА107 міжнародної мобільності викладацького складу з UKF in NITRA.