Відбулось засідання Правління ГС «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти»

 

Засідання Правління Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» відбулося 16 березня, на якому до лав Асоціації були прийняті 26 нових членів від аспірантів, методистів до директорів, які представляють 15 навчальних закладів як вищої, так і фахової передвищої освіти. А також було продовжено термін участі дійсних членів Асоціації (55 осіб), які отримали нові сертифікати із терміном дії до кінця 2023 року.

Другим питанням засідання було започаткування регіональних відділень Асоціації. Так, північне відділення Асоціації буде очолювати Гриценок Інна Антонівна – Інституту професійної освіти НАПН України, в.о. завідувача лабораторії професійної кар’єри, к.пед.н., доцент; західне відділення Асоціації буде очолювати Горбатюк Роман Михайлович, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, д.пед.н., професор; центральне відділення Асоціації буде очолювати Лучанінова Ольга Петрівна, Український державний університет науки і технологій, ННІ «Інститут промислових і бізнес технологій», д.пед.н., професор; східне відділення Асоціації буде очолювати Агєєва Ольга Олександрівна, Люботинський професійний ліцей залізничного транспорту, директор, к.пед.н.; південне відділення Асоціації буде очолювати Петухова Тетяна Анатоліївна, Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського, зав. кафедри технологічної та професійної освіти, к.пед.н., доцент.

Ректором УІПА Коваленко Оленою Едуардівною, головою Правління, було запропоновано започаткування робочої групи з «Вдосконалення та узгодження освітнього і професійного стандартів спеціальності 015». Дану ініціативу було обговорено спільно із представниками регіональних центрів та прийнято рішення підготувати необхідну інформацію та документацію щодо подання до МОН України та розглянути її на наступному засіданні правління.