Делегація УІПА реалізувала програму міжнародної академічної мобільності в рамках ERASMUS+ та взяла участь у заходах програми ЄС «Centre of Excellence» у ТУ Габрово (Болгарія)

 

Завідувачка кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики, доктор фізико-математичних наук Олеся НЕЧУЙВІТЕР та доцент кафедри інформаційних комп'ютерних технологій і математики, кандидат педагогічних наук Галина САЖКО з 20 по 25 травня, в рамках співпраці по проєкту Erasmus 2020-1-BGOI-KA107-078265 між Українською інженерно-педагогічною академією і Технічним університетом Габрово взяли участь в грантовій програмі Еразмус+, що проходила на базі Технічного університету Габрово у Болгарії.

В рамках програми мобільності було виконано наступні задачі:

- доцентом Г.І. Сажко прочитано лекції для студентів факультету електротехніки та електроніки;

- професором О.П. Нечуйвітер удосконалено професійні навички та набуто педагогічного досвіду з викладання дисциплін комп’ютерного напрямку;

- представники делегації ознайомилися з лабораторіями «Технопарку» Технічного університету.

Також наші науковці взяли участь у заходах, передбачених проєктом BG05M2OP001-1.002- 0023 Центр компетенції «Інтелектуальна мехатроніка, еко- та енергозберігаючі системи та технології», що фінансується Операційною програмою «Наука та освіта для розумного зростання», співфінансованою Європейським Союзом через Європейські структурні та інвестиційні фонди.

Успішне виконання вищезазначених задач сприятиме модернізації навчальних програм, перегляду змісту дисциплін по кафедрі ІКТіМ, наближенню навчання в УІПА до європейських стандартів.

Академічним координатором від Технічного університету Габрово була проректорка з міжнародного співробітництва та зав’язків з громадськістю Ліліана Русанова.