Студенти УІПА на Національному студентському форумі та ХІІ Генеральній Асамблеї Української асоціації студентів

 У період з 22 по 24 грудня у м. Києві відбувся Національний студентський форум, який було приурочено до 25-річчя органів студентського самоврядування, а також ХІІ Генеральна Асамблея Української асоціації студентів.

 

 

У період з 22 по 24 грудня у м. Києві відбувся Національний студентський форум, який було приурочено до 25-річчя органів студентського самоврядування, а також ХІІ Генеральна Асамблея Української асоціації студентів.

Захід проходив у приміщенні Київського національного університету ім. Шевченко та Національного авіаційного університету.

Відкрили форум ректор КНУ Леонід Губерський, Директор департаменту вищої оствіти МОН Олег Шаров, голова Студентського Парламенту КНУ Станіслав Гречка та президент УАС Лидия Фесенко. Відбулася панельна дискусія на тему «25 років органам студентського самоврядування України», у якій взяли участь перші члени студентскьої ради, заснованої в 1992 році, та експерт Міжнародного інституту демократії, колишній командир відділення другої роти «Айдар» Євген Дикий, голова Всеукраїнських незалежних профспіок «Захист праці» Олег Верник, керівник Українського центру суспільних даних Сергій Васильченко, працівник телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України Ростислав Ткаченко та інші. Студентам нагадали історію створення ОСС, які перешкоди були на шляху у лідерів та мали змогу задати питання.

Також Форум відвідали такі визначні особистості, як Віце-прем’єр міністр В’ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Студенти мали можливість задати їм питання та з’ясувати аспекти у діяльності органів студентського самоврядування та в системі освіти, які їх турбують. Також у перший день форуму студенти прослухали лекцію від Михайла Винницького на тему: «Як не стати системним в системі освіти».

Другого дня лідери студентства познайомилися з такими визначними особистостями у сфері вищої освіти, як Руслан Гурак (голова Державної служби якості освіти) та Олег Шаров (директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України). Студенти вивчили досвід лідерів студентського самоврядування України – Анастасії Долгополової (голова ОСС Запорізького національного університету), яка розповіла про зміну освіти у своєму ЗВО завдяки проекту «Освіта?» та з провідним керівником ЗВО Олегом Кукліним (директор Черкаського державного бізнес-коледжу), який поговорив зі студентами про проблематики та способи їх вирішення та як зробити ЗВО кращим.

Розповів, чому не потрібно боятися і робити все задля досягнення своєї цілі наймолодший сільський голова Віталій Дяків.

День закінчився панельною дискусією на тему: «18 років ГО «Українська асоціація студентів». Студенти почули, що привело кожного до ГО «Українська асоціація студентів», як вона змінилась за 18 років, як змінилось студентсво взагалі, які були найбільші досягнення та зміни, а також ким же стали колишні УАСівці. А ввечері відбулось святкування 18-річчя Асоціації.

Третього дня була проведена ХІІ Генеральна асамблея Асоціації, в якій взяло участь 78 колективних членів з 139. Гостями були в.о. ректора Національного Авіаційного Університету Володимир Ісаєнко та голова Національної молодіжної ради  України Андрій Колобов. На Асамблеї вирішувались наступні питання:

  • звіт президента;
  • перезатвердження виконкому до весни;
  • зміна складу Наглядової ради;
  • пропозиції до ЗУ «Про вищу освіту» від Асоціації;
  • розгляд резолюцій від учасників Генеральної асамблеї;
  • оголошення конкурсу на проведення ХІІІ Генеральної асамблеї;
  • видання свідоцтв та ін.

Загалом подія стала найбільшим студентським заходом за останні роки та об'єднала понад 250 учасників з 24 областей.