Студентська наукова конференція при кафедрі ІПЄІМС УІПА

 

Студентський науковий гурток при кафедрі іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Української інженерно-педагогічної академії продовжує свою діяльність із залучення найбільш активних представників студентської молоді академії до плідної науково-дослідницької роботи. Так, 15 листопада відбулася студентська наукова конференція за темою «Topical issues of contemporary science, technology and vocational education» («Актуальні проблеми сучасної науки, техніки та професійної освіти»).

Ми можемо пишатися нашими студентами, які не залишаються осторонь і роблять власний посильний внесок у подальшу розбудову України не лише за рахунок здійснення глибокого і конструктивного наукового пошуку серед найкращих надбань світової науки у широкому спектрі галузей знань, але й пропонують власні шляхи відродження вітчизняної економіки, подальшого розвитку освітньої галузі та підвищення добробуту нашого народу.

Широка тематика поданих на конференцію доповідей свідчить про те, що здобувачі освіти академії ідуть у ногу з часом і «тримають руку на пульсі» щодо новітніх досліджень та найбільш передових світових надбань у виробничій та невиробничій сферах народного господарства, в галузі інформаційних технологій, в економіці, медицині, психології, педагогіці тощо. Більш того, студентами було запропоновано доволі багато дійсно інноваційних ідей. Так, в одному з досліджень було висвітлено переваги застосування сучасних мРНК-вакцин, для створення яких сам вірус не потрібний, а натомість, достатньо мати лише його секвенований і розшифрований геном, що дозволяє істотно підвищити ефективність боротьби з вірусами. Також не можна залишити поза увагою і ще одну наукову працю, присвячену вивченню нейромаркетингу, як передової концепції, що являє собою надзвичайно широке поле для маркетингових досліджень, оскільки дозволяє максимально точно й безпомилково визначати ті чи інші потреби споживачів товарів та послуг за рахунок вивчення їхніх сенсорних, когнітивних та емоційних реакцій на певні маркетингові стимули. Цікавими та цінними з наукової точки зору виявилися праці, присвячені актуальній проблемі збереження ідентичності особистості в умовах глобального «цифрового світу», що є одним з ключових елементів нинішньої епохи пост-постмодернізму; питанням протидії та подолання негативних наслідків інформаційно-психологічного впливу, як одного з видів зброї в інформаційній війні; деяким аспектам щодо організації навчання на основі технології електронного навчання (e-learning) та багато інших.

Гордість та оптимізм викликає те, що серед учасників та гостей конференції були здобувачі вищої освіти всіх курсів. При цьому особливий наголос варто зробити на наших першокурсниках, які вже з перших кроків свого навчання в академії проявляють неабиякий інтерес до науково-дослідницької діяльності, що вселяє впевненість і непохитну віру в те, що з таким молодим поколінням наше спільне майбутнє знаходиться в надійних руках.

Також важко переоцінити сумлінну та натхненну працю наших викладачів, під керівництвом яких зростають такі достойні молоді науковці. Дякуємо вам за це, шановні колеги!

Ми всі можемо побачити на фотографії, що, навіть знаходячись у повній темряві через постійні обстріли, відсутність електрики, перебої з доступом до мережі Інтернет, студенти все одно знайшли можливість вийти на конференцію (наскільки вистачило заряду на їхніх телефонах), ще й зі щасливими посмішками на обличчях, що черговий раз свідчить про непохитність і незламність нашого народу, який з честю переносить увесь тягар нинішніх непростих часів.

На жаль, з об’єктивних причин (ракетні удари по підстанції у Харкові за півгодини до початку конференції) не всі студенти змогли виступити з доповідями в режимі реального часу, тому кафедрою було прийнято рішення зробити відеозаписи всіх доповідей та розмістити їх у відповідному розділі на сайті дистанційної освіти УІПА, щоб усі бажаючі могли з ними ознайомитися.

Учасники конференції були нагороджені грамотами. 

Організатором конференції був керівник студентського наукового гуртка доктор педагогічних наук, професор кафедри ІПЄІМС Шумський Олександр Леонідович.