Освітні центри для вступників з ТОТ «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

На допомогу вступникам з тимчасово окупованих територій працюють освітні центри «Донбас – Україна» та «Крим – Україна».

Основне завдання освітнього центру – це супровід і допомога абітурієнтам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, території населених пунктів на лінії зіткнення, в отриманні атестата про повну загальну освіту та допомогти вступити у заклади фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та заклади вищої освіти України.

Для вступу мешканцям з ТОТ не обов’язково мати український паспорт, достатньо мати свідоцтво про народження. А вступники, які не мають українського документа про освіту, можуть отримати його через освітній центр, який направить їх у школу при освітньому центрі для складання двох іспитів державної підсумкової атестації з української мови та історії України. Також їм потрібно буде скласти один вступний іспит, який встановлює заклад вищої освіти.

Важливо! Документи про освіту, отримані на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму не визнаються. 

Освітні центри:

– організовують оформлення документів вступника, проведення вступного випробування до закладу вищої освіти та (в разі проходження конкурсного відбору) надання рекомендації для вступу до закладу вищої освіти;

– сприяють поселенню вступника на час проходження річного оцінювання, державної підсумкової атестації та проведення вступного випробування до гуртожитку закладу вищої освіти (у разі необхідності);

– сприяють отриманню вступником документів, що посвідчують особу.

 

Освітній центр «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

Освітній центр «Донбас-Україна» для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, та «Крим-Україна» для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у 2023 році у Української інженерно-педагогічної академії працюватимуть з 01 червня до 30 вересня. Вступники, які постійно мешкають на зазначених територіях, мають право вступати в межах квоти-2 (10% від максимального обсягу державного замовлення) для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти. Для участі у конкурсі за державним замовленням в межах квоти-2 необхідно подати документи з 19 липня до 31 липня. 

Графік роботи освітнього центру «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»:

з 01.06.2023 по 30.09.2023

понеділок – п’ятниця

10:00 – 15:00

(вихідний – субота, неділя) 

Адреса: вул. Університетська, 27, к.10, м. Харків, 61003

Приймальна комісія УІПА 

Телефони: +38(057)731-25-63, +38(066)150-92-81 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Відповідальна особа – Мосієнко Ганна Миколаївна 

Уповноважений заклад середньої освіти:

Харківський науковий ліцей-інтернат "Обдарованість"

Адреса: вулиця Миру, 102-А,

Харків, Харківська область, 61047,

Телефони:  (0572) 99- 10-03, (0572) 99-11-66,

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Порядок прийому для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України

 

Покрокова інструкція для отримання документа про повну загальну середню освіту і вступу до УІПА через освітній центр «Донбас-Україна», «Крим-Україна»

  •  Крок 1. Зверніться до освітнього центру , який функціонує при приймальній комісії УІПА,та отримайте запрошення яке дозволить підтвердити мету перетину КПВВ. При перетині КПВВ покажи надруковане чи електронне запрошення.
  •  Крок 2. З червня по вересень поточного року надайте до центру такі документи:
    • заяву (для повнолітніх) або заяву батьків (одного з батьків) або інших законних представників (для неповнолітніх) заявників;
    • документ, що посвідчує особу та громадянство (відповідно до статті 5 Закону України «Про громадянство України»), або свідоцтво про народження;
    • освітню декларацію (яку допоможе заповнити представник освітнього центру. В освітній декларації буде така інформація: ваші прізвище, ім’я та по батькові (за наявності); документ, що посвідчує особу та громадянство; місце проживання; повна назва навчального закладу, у якому навчався заявник, здобутий освітній рівень; освітній рівень, на який претендує заявник; кількість повних років навчання в навчальних закладах на тимчасово окупованій територій, а також інформація щодо опанованих, на його думку, предметів шкільної програми.
    • фото розміром 3х4
  • Крок 3. Зверніться до Харківського наукового ліцею-інтернату "Обдарованість" для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації (ДПА) з таких предметів:
    • українська мова;
    • історія України
  •  Крок 4. Після успішного проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації отримайте в освітньому центрі довідку Харківського наукового ліцею-інтернату "Обдарованість" про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації. Одночасно з видачею довідки для Вас буде замовлено атестат про загальну середню освіту.
  •  Крок 5. Подайте особисто в письмовій формі до приймальної комісії УІПА такі документи:
    • паспорт (свідоцтво про народження);
    • чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;
    • довідку уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації, яка є підставою для участі в конкурсі без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.
  •  Крок 6. За розкладом (дивись на сайті) складіть у УІПА вступні іспити.