Стартував новий Erasmus + проєкт «MOOC-based micro-credentials for teacher professional development» (CRED4TEACH)

 

В Українській інженерно-педагогічній академії стартував новий міжнародний проєкт «MOOC-based micro-credentials for teacher professional development» (CRED4TEACH) програми Erasmus +. Метою проєкту є забезпечення високоякісного, компетентнісно орієнтованого навчання для викладачів без відриву від роботи в освітніх секторах шляхом отримання мікрокваліфікацій, здобутих на основі масових відкритих онлайн-курсів (МВОК).

16-17 жовтня в місті Кельн (Німеччина) відбулася перша зустріч команди проєкту CRED4TEACH в змішаному форматі. Міжнародними партнерами академії по проєкту є Університет прикладних наук малого і середнього бізнесу (м. Білефельд, Німеччина), Відкритий університет (м. Лісабон, Португалія), Талліннський університет (м. Таллінн, Естонія), Анатолійський університет (м. Ескішехір, Туреччина), Університет Вльори (м. Вльора, Албанія), Університет Лугджі Гуракучі (м. Шкодер, Албанія), Середземноморський університет та Державний університет Чорногорії (м. Подгориця, Чорногорія), а також Агентство забезпечення якості доуніверситетської освіти (м. Тирана, Албанія), Агентство з контролю та забезпечення якості вищої освіти (м. Подгориця, Чорногорія).

На зустрічі координатори проєкту, представники Університету прикладних наук малого і середнього бізнесу Ольга ЗУБІКОВА і Саша ЛОРД, ознайомили присутніх з етапами роботи, структурою та очікуваними результатами проєкту.

Від УІПА в зустрічі брали участь проректор з наукової роботи Олександр КУПРІЯНОВ, інституційний Еразмус + координатор Роман НЕСТЕРЕНКО, завідувачка кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Олеся НЕЧУЙВІТЕР, професор кафедри Тетяна БОНДАРЕНКО та доцент Галина САЖКО.

Під час заходу Олеся НЕЧУЙВІТЕР та Галина САЖКО обговорили питання мікро-акредитацій на основі MВOК в Україні з партнерами по проєкту: представниками Черкаського державного технологічного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, а також Національним агентством кваліфікацій.