Команда здобувачів УІПА «ПозитиВ» успішно завершила реалізацію проєкту «Хатинка спокою» за програмою UPSHIFT

 

Команда здобувачів Української інженерно-педагогічної академії «ПозитиВ» в рамках свого проєкту «Хатинка спокою» закінчує свої зустрічі з соціально-адаптивної підтримки у межах програми UPSHIFT, яка у Харківській області реалізується ГО «ДУЇТ» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Проєкт команди «ПозитиВ» розпочався ще з буткемпу, на якому розписувалась мета, направленість, аудиторія та методи досягнення мети. Буткемп – початок будь-якої проєктної діяльності, що дозволяє не лише прописати проєкт, а й ще отримати позитивні враження. Завдяки буткемпу команда студентів УІПА підкреслила для себе багато корисних заходів, які стали у пригоді під час проведення занять.

В рамках проєкту були проведені:

- заняття зі студентами та школярами;

- неформальні розмови під музичний супровід між учасниками та кавабрейки;

- опитування членів групи про особисті враження.

На початку заняття проводилися руханки-енерджайзери для включення активності кожного, а наприкінці – загальна рефлексія. Групи учасників в рамках соціально-адаптивних занять:

- малювали мантру особистості;

- відправляли листа з побажаннями для інших учасників;

- розмальовували пряники;

- робили дракончика з фомерану;

- грали в розмовну гру «Продай, якщо зможеш»;

- працювали з метафоричними асоціативними картами;

- робили особисту «Карту бажань»;

- розробляли новий дизайн речей, щоб потім розмалювати їх.

Проєкт «Хатинка спокою» був направлений на зниження рівня тривожності та соціально-адаптивну підтримку молоді під час спілкування.

В якості підсумка можна підкреслити той факт, що після кожного заняття ще й досі члени команди «ПозитиВ» отримують фідбеки та подяки від учасників, а також запити стосовно проведення наступних зустрічей.

Проєкт «Хатинка спокою» показав, що серед харківської молоді є стала потреба в проведенні подібних заходів, молодь потребує живого спілкування, що зменшилось через COVID та повномасштабне вторгнення.

Учасники команди хочуть подякувати організаторам UPSHIFT за реалізацію програми та підтримку соціально-значущих молодіжних ініціатив, а також за постійну підтримку нашої команди керівництву кафедри практичної психології Української інженерно-педагогічної академії, проректору Марині Петрівні ВАСИЛЬЄВІЙ, нашій натхненниці Любові Михайлівні ПІКАЛОВІЙ та директору Харківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №53 Яні Вікторівні БІЛАШ.

Особлива вдячність від членів проєкту «Хатинка спокою» ментору команди від програми UPSHIFT Віталію Олександровичу РИШКІНУ і Роману Олександровичу НЕСТЕРЕНКО, куратору команди «ПозитиВ» від УІПА, за підтримку та допомогу команді під час реалізації проєкту.