Представниці УІПА відвідали з робочим візитом Університет Жешува (Польща) у рамках Erasmus+ ICM

 

У період 12-16 грудня делегатки від Української інженерно-педагогічної академії кандидат педагогічних наук, доцент кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну Ольга Благій, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту Юлія Дуднєва та менеджер центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності Ольга Кайдалова в рамках міжнародної кредитної мобільності програми Erasmus+ відвідали Університет Жешува, Польща.

Це один з найбільших університетів міста, який має у складі 6 колегіумів, 21 інститут та понад 16 000 студентів.

Кожна з представниці мала свої задачі під час робочого візиту та приймаючий підрозділ.

Так, пані Ольга Благій під керівництвом її куратора пані Агати Павловської у приймаючому Інституті харчових технологій та нутриціології Жешувського університету провела ряд активностей:

− прочитала курс «Food Science & Design»;

− відвідала інноваційні лабораторні роботи викладачів кафедри з екстракції жирів та визначення вмісту цукрів методом хроматографіі;

− ознайомилася із методикою роботи найсучаснішого обладнання та оволоділа відповідними навичками.

Окрім того, було обговорено шляхи майбутнього співробітництва та узгодили підписання договору між навчальними закладами. Слід зазначити, що для пані Ольги це вже не перши робочий візит до Університету.

Приймаючим підрозділом для Юлії Дудневої був Інститут економіки та фінансів та особисто пані Магдалена Сурай. Пані Юлія ознайомилась із загальною структурою інституту, матеріально-технічною базою Університету, дізналась про схожості та відмінності у процесі вступу, відбору та навчання у Польщі у порівнянні з Україною, зробила презентацію УІПА для польських студентів та підготувала курс для студентства на тему «Recourses for start-ups». Також вона була запрошена до складу журі студентської наукової конференції «Дослідження з точки зору студентства». На даній конференції було представлено наукові дослідження студентів Університету Жешува у парі зі студентами, які приїхали на навчання за програмою обміну Erasmus+. Усі доповіді та спілкування на заході відбувалось англійською мовою, таким чином керівництво та викладацький склад Інституту заохочують студентство до кооперації та показують, які перспективи та можливості відкриваються у них в рамках подібних програм обмінів.

Пані Ольга Кайдалова провела свій робочий тиждень у міжнародному відділі Університету Жешува, де вивчала досвід та підходи до міжнародної активності, дізналась про наявні проєкти та програми, які наразі реалізуються в Університеті.

Не менш насиченою та надихаючою була й культурна програма. Наші делегатки мали чудову можливість доторкнутись та побачити різдвяну Європу, відвідати різдвяні ярмарки Жешува та Кракова, послухати українські пісні у виконанні поляків у Жешувській філармонії, просто прогулятись передноворічним торговим центром з усією його метушнею та красою, чого нам, нажаль, так не вистачає цього року нам в Харкові.

Підсумовуючи можна сказати, що робоча поїздка була дуже плідною та цікавою, а також матиме своє продовження у вигляді подальшої співпраці та кооперації між нашими вишами.

Делегати ще раз дякують Національному Еразмус+ Офісу в Україна за надану можливість.