Відбулось спільне засідання євроклубів УІПА, Харківського ліцею №144 та розмовного клубу «Форум» НТУ (Київ)

 

Відбулось чергове спільне засідання євроклубів УІПА, Харківського ліцею 144 та розмовного клубу “Форум” НТУ (Київ) 21 квітня в рамках проєкту Ukrainian Youth on the Way to Democratic Values, присвячене внеску Великої Британії у протистояння російській агресії в Україні.

Після вітальної промови координатора євроклубу УІПА Шапаренко О.В., студенти 2 курсу УІПА Салтовець Л., Швець Д. надали звіт про допомогу переселенцям та навели об’єми військової допомоги в цифрах. Герасименко О. (ліцей 144) проаналізувала історичне підгрунтя дружніх зв’язків України та Великої Британії.

Спеціальний гість засідання - воїн ЗСУ, що проходить військову підготовку у Великій Британії наочно показав величезну допомогу британців нашім воїнам.

Соколова Л.Г., куратор євроклубу ліцею, розповіла про свій волонтерській досвід співпраці з представниками медіа ресурсів, зокрема з художником-волонтером George Butler  в м. Харків на початку війни. 

Ми щасливі, що George Butler знайшов час та особисто був присутній на засіданні. Він поділився своїми враженнями під час висвітлення подій в Києві, Харкові, Одесі, Бучі та показав свої надзвичайно талановиті та емоційні роботи. Ця розповідь визвала багато питань від присутніх.

Учні ліцею, які проживають  у Великій Британії внаслідок війни (Меркушев С., Федченко І., Маринич Р.), підготували цікаві відео ролики та вшанували британців за їх допомогу біженцям.

Приємно було чути теплі слова підтримки від волонтерки з Великої Британії Pauline Marks., яка з задоволенням відповіла на всі запитання присутніх.

З заключною промовою виступила Шевчук Л.О. – кандидат педагогічних наук, доцентка, завідуючка кафедрою іноземної філології та перекладу НТУ (Київ). Дякуємо всім 58 учасникам зустрічі та гостям за зацікавленість в предметі розмови. Дякуємо Великій Британії за підтримку!

Докладніше про творчість George Butler