Проєкти співпраці країн-сусідів Балтійського моря. SI Baltic Sea Neighbourhood Programme

 

Програма, що передбачає фінансування проєктів, в рамках яких шведські організації працюють над транскордонними викликами та можливостями разом з організаціями з країн ЄС навколо Балтійського моря та країн Східного партнерства ЄС.

В межах програми передбачено два види грантів:

- Стартове фінансування. Мета – закласти фундамент співпраці. Партнерські заявки на суму до 400 000 шведських крон (35 000 євро) на проєкт до 15 місяців.

- Фінансування співпраці в рамках проєкту.Мета - поглиблення та подальший розвиток співпраці. Для розбудови мереж та платформ, розробки і тестування моделей і методів, поширення знань та компетенцій, внеску в політику та стратегію розвитку регіону. Це великі проекти, які сприятимуть поглибленій, довгостроковій співпраці. Партнерські заявку на грант до 1 000 000 шведських крон (88 700 євро) на проєкт до 24 місяців.

Координатором проєкту може бути лише організація зі Швеції. Мінімальна кількість країн для участі в конкурсі – 3 (разом з головним учасником зі Швеції).

В конкурсі можуть брати участь країни: Литва, Латвія, Естонія, Польща, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Україна, Данія, Фінляндія, Німеччина.

Для кого: громадські організації, фонди, органи місцевого самоврядування, регіональні органи влади, державні установи, вищі навчальні заклади та науково-дослідні інститути, міжурядові організації, бізнес-компанії, бізнес і торгові організації.

Дедлайн: 15 лютого 2024 року

Деталі за посиланням.