Оголошено конкурс на участь у проєкті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза VI»

 

Академічну спільноту Української інженерно-педагогічної академії запрошують взяти участь у конкурсі проєкту «Інноваційній університет і лідерство: Фаза VI: моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя».

Головна ідея проєкту полягає в ідентифікації потенційних лідерів змін в українських університетах, які знаходяться на позиціях керівників академічних та управлінських підрозділів, науково-педагогічного персоналу та готові вже невдовзі взяти на себе відповідальність за модернізацію української вищої школи.

Для відібраних учасників буде забезпечено високоякісний тренінг з особливостей реалізації академічної автономії в умовах сучасної європейської вищої школи, вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі life long leaning, допомоги у створенні персональної мережі корисних та перспективних контактів, реалізації інноваційних мікропроєктів в своїх закладах вищої освіти та університетських центрах, долучення до спільноти учасників проєкту.

Мета: підготовка двох груп академічних лідерів, що мають бажання та здатні сприяти впроваджуванню в практики української вищої школи сучасних моделей академічної автономії (група K: 9 жовтня – 5 листопада 2022 р.), орієнтовані на вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі life long leaning (група L: 6 листопада – 3 грудня 2022 р.) і передбачає інтенсивне тренінгове навчання в Україні та Польщі та підготовку й реалізацію відповідних індивідуальних мікропроєктів.

Схема реалізації проєкту:

− На попередньому етапі Всеукраїнський конкурс претендентів на участь у проєкті (конкурсна комісія включає співорганізаторів проєкту з Польщі та України).

− На першому етапі (в Польщі – Варшава та Краків) тренінг (2 тижні) з проблематики відповідних модулів, а по його завершенні серія консультацій та індивідуалізованих зустрічей (2 тижні) з представниками академічного менеджменту, викладацького персоналу, органів державного та комунального управління, наукових установ, фондів, недержавних організацій, мас- та соціальних медіа та іншими стейкхолдерами в рамках проблематики модулів.

− На другому етапі (в Україні) учасники проєкту за допомоги польських та українських консультантів готують мікропроєкти (як індивідуальні, так і групові) з удосконалення роботи своїх університетів, академічних центрів, або, навіть, всієї системи вищої освіти України в обраних напрямах.

Підсумком проєкту виступає презентація підготовлених мікропроєктів та їх пропозиція Міністерству освіти і науки України, Спілці ректорів ЗВО, власним університетам на підсумковій конференції в червні-липні 2023 р. (з прикладами презентацій попередніх фаз можна познайомитися на сайті Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики»  

Заявка має містити:

− CV кандидата українською та англійською мовами (з обов’язковим зазначенням своїх службових та особистих електронних адрес та телефонів).

− Мотиваційний лист (з визначенням групи, на участь в якій претендує кандидат, та напряму майбутнього мікро-проєкту).

− Рекомендаційний лист/листи (скан) та інформацію про осіб або особу, що рекомендують кандидата (прізвище, ім‘я, по-батькові, місце роботи та посада, електронна адреса та контактний телефон, дані інституції/ЗВО, що рекомендує кандидата).

− Відомості про наявність біометричного закордонного паспорта або наявність дійсної на період участі у відповідній групі шенгенської чи польської національної візи (відібраним учасникам, у яких відсутня ця умова, буде надано допомогу в оформленні віз). 

Претенденти на участь в обох групах мають до 20 липня 2022 року (до 18:00) надіслати заявки на участь в проєкті електронною поштою на адресу Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Оскільки вся документація претендентів подається лише в електронній формі, вона має бути належної якості, що виключає копіювання за допомогою мобільних телефонів.

Відбір учасників проєкту буде здійснено на конкурсній основі організаторами проєкту з української та польської сторони. 

Проєкт реалізується з 2014 року Міжнародним благодійним Фондом «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» та Громадською організацією «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» за підтримки: Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань. 

Про проєкт