Спільноту УІПА запрошують підвищити свою фінансову обізнаність на Всесвітньому тижні грошей

 

З 20 березня до 2 квітня в Україні відзначатиметься Всесвітній тиждень грошей / Global Money Week 2023, в якому щороку беруть участь більше 100 країн світу.

Всесвітній тиждень грошей – це щорічна всесвітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, яка підкреслює важливість того, щоб молоді люди з раннього віку були фінансово обізнаними, поступово опановували навички, здобували знання, формували менталітет і поведінкові моделі, потрібні для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягти фінансового процвітання і фінансової стійкості.

Національний банк України, який є офіційним координатором події в Україні, з цієї нагоди готує низку заходів з фінансової грамотності, присвячених Всесвітньому тижню грошей 2023, ураховуючи різні вікові групи та формати участі:

− відео-уроки для дітей різного віку;

− навчальні матеріали для проведення уроків;

− конкурс для дошкільнят, учнів та здобувачів із призами;

− конкурс «10 найактивніших шкіл» та «10 найактивніших закладів вищої та професійно-технічної освіти»;

− опитування з фінансової грамотності для підлітків;

− змагання European Money Quiz;

− вебінари та віртуальні екскурсії від експертів НБУ та партнерів.

Організатори запрошують всіх освітян та причетних до навчання з фінансової грамотності долучатися до заходів та проводити власні. 

Якщо планується долучення до Global Money Week 2023 та проводення заходів самостійно та/або разом із Національним банком України, потрібно:

− заповнити форму для реєстрації  до 17 березня

− зареєструватися на онлайн-зустріч з організаторами 7 березня о 15:00. 

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., зазначивши в темі листа «Global Money Week». 

Заходи й умови конкурсів, посилання на навчальні матеріали, які допоможуть підготуватися до проведення Всесвітнього тижня грошей 

Заходи, організовані НБУ в межах Всесвітнього тижня грошей в Україні, проходять за підтримки Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору».