Проректор з наукової роботи УІПА проф. О. Купріянов був головним спікером міжнародного вебінару, який проводився під егідою IFEES та GEDC

 

Проректор з наукової роботи Української інженерно-педагогічної академії професор Олександр КУПРІЯНОВ 20 вересня провів онлайн-вебінар у рамках щотижневих циклів вебінарів, які проходять під егідою Міжнародної федерації товариств з інженерної освіти International Federation of Engineering Education Societies (IFEES) та Глобальної ради інженерних деканів Global Engineering Deans Council (GEDC) 

Тема доповіді вебінару «Удосконалення системи підготовки викладачів для професійної освіти України», де пан Олександр був ключовим спікером, зокрема стосувалась й висвітлення результатів проєкту ERASMUS+ PAGOSTE  «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні».

Олександр Купріянов розповів міжнародним учасникам вебінару про систему професійної освіти України, висвітив як довгострокові проблеми, що там накопичилися, так і ті негаразди, що спричинені війною. Значна увага в доповіді приділялася системі підготовки кадрів для профтехосвіти, чим давно успішно займається УІПА.

Більша частина доповіді була присвячена заходам, що проводяться як на загальнонаціональному рівні, так і в рамках діяльності Української інженерно-педагогічної академії для подолання цих проблем і негараздів. Було:

− згадано заходи з промоційної кампанії з підготовки професійних робітників;

− розглянуто, як проводиться підвищення кваліфікації майбутніх і працюючих викладачів профтеху;

− розказано про платформу з навчальними матеріалами «Професійна освіта онлайн»;

− висвітлені заходи з підвищення компетентності викладачів профтеху у напрямку інформаційних технологій;

− показана платформа «Партнерський простір», що створюється у рамках проєкту PAGOSTE;

− висвітлена діяльність Громадської спілки «Асоціації з розвитку професійної та безперервної освіти»

Семінар визвав жваву зацікавленість міжнародних учасників, і були висловлені пропозиції з допомоги представникам української інженерно-педагогічної освіти під час війни.