Круглий стіл-презентація проєкту Erasmus+ PAGOSTE в рамках ювілейного FORUM SOIS, 2023

 

В рамках WEB-форуму «SOIS, 2023: РОЗБУДОВА ЄДИНОГО ВІДКРИТОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ОСВІТИ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ», який проходив 23-26 травня на базі Української інженерно-педагогічної академії відбувся спеціальний круглий стіл-презентація «Нові механізми управління підготовкою педагогічних кадрів в умовах цифрової трансформації професійної освіти»: проєкт Erasmus+ PAGOSTE. У круглому столі-презентації виступили викладачі та здобувачі Української інженерно-педагогічної академії та представники ІПТО НАПН України.

Наталія БРЮХАНОВА доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедрою педагогіки, методики та менеджменту освіти УІПА виступила з презентацією проєкту PAGOSTE. Нові механізми управління підготовкою педагогічних кадрів в умовах цифрової трансформації професійної освіти, а саме про те як він впроваджується в Українській інженерно-педагогічній академії.

Тетяна БОНДАРЕНКО доктор педагогічних наук, професор кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики УІПА, виконавчий директор Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» розповіла про діяльність спілки та можливості для освітян вищої і професійної освіти.

Роман НЕСТЕРЕНКО керівник Постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА закликав активно долучатись до Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» та до залучення у тренінги та інші активності проєкту. Також він розповів про активну участь здобувачів та викладачів академії в навчальних візитах до провідних університетів Європи завдяки проєкту Erasmus+ PAGOSTE.

Представники ІПТО закликали освітянську спільноту долучатись до діяльності веб-платформи «Партнерський простір 015», що впроваджено в рамках проєкту Erasmus+ PAGOSTE.

У другій частині круглого стола учасники мали змогу дізнатись про набутий досвід здобувачів та викладачів УІПА за результатами навчальних візитив до університетів Німеччини, Італії та Австрії, що відбулись в рамках ERASMUS+ PAGOSTE.

Студентки УІПА Анна РЯБИХ та Вероніка ВЛАСОВА за результатами навчального візиту до університету Констанца (Німеччина) розповіли про особливості і досвід підготовки викладачів ПТО в землі Баден Вюртемберг.

Здобувачки Анжеліка ГЛУЩЕНКО і Наталія КАПІТОНОВА у ході своєї презентації доповіли про систему професійно-технічної освіти  в Італії: Досвід та ідеї від викладачів професійно-технічної сфери.

Наприкінці круглого стола проректор з науково-педагогічної роботи, професор, доктор педагогічних наук Марина ВАСИЛЬЄВА та професор УІПА Тетяна БОНДАРЕНКО, за результатами ERASMUS+ PAGOSTE навчального візиту до Віденського університету економіки і бізнесу, розповіли про особливості системи підготовки викладачів ПТО у австрійських закладах вищої та професійної освіти.