Студентки УІПА відібрані для участі у міжнародному проєкті з цифрового лідерства в Чехії

 

Студентки 3 курсу Української інженерно-педагогічної академії Швець Дар’я (МР-21) та Пилипченко Анастасія (МС-21) виграли грант з можливістю отримати стипендію на навчання в Республіці Чехія, місто Брно. Після написання мотиваційних листів та конкурсного відбору наші студентки були запрошені на навчальний візит до Університету Менделя тривалістю з 25 вересня по 28 жовтня.

25 вересня дівчата вже розпочали онлайн-навчання, а очно відвідають Університет Менделя вже наприкінці жовтня. Студентів з різних ЗВО України, а саме: УІПА, КНУ ім. Шевченка, НУ Чернігівська Політехніка, СНУ ім. В. Даля, Поліський національний університет, Центральноукраїнський національний технічний університет, поділили на 6 груп по 5 учасників задля виконання спільного проєкту та обміну досвідом.

Студентки УІПА будуть навчатися за програмою Digital Leadership and Strategy, в рамках якої потрібно досягнути таких цілей:

- Визначити ключові сфери в університеті, які можуть отримати вигоду від цифрової трансформації. Розробити комплексний план цифрової трансформації.

- Розглянути потенційні виклики та проблеми, пов’язані з цим процесом.

- Проаналізувати вплив цифрової трансформації на різні зацікавлені сторони.

Кожен університет стоїть на порозі цифрової трансформації, покликаної покращити освітній досвід студентів, впорядкувати адміністративні процеси та прийняти мінливий ландшафт вищої освіти. У цьому тематичному дослідженні студентам пропонується вивчити та запропонувати комплексний план цифрової трансформації свого університету.

По звершенню навчання студенти отримають сертифікат Європейсько рівня та безцінний досвід співпраці з ЄС.

Дана активність реалізовується в УІПА у рамках виконання проєкту ТАК «Міжуніверситетське наукове та педагогічне співробітництво з акцентом на передачу чеських ноу-хау у сфері управління вищою освітою, співробітництва у сфері професійної видавничої діяльності, наукового та академічного співробітництва». Проєкт здійснюється під егідою Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Українська інженерно-педагогічна академія стала учасницею проєкту ТАК завдяки тісному партнерству з ГО «Професійна мережа менеджерів освіти і науки України» (PNRM)