Делегація УІПА в рамках ERASMUS+ реалізувала програму міжнародної академічної мобільності в ТУ Габрово та взяла участь у Міжнародній науковій конференції UNITECH 2023

 

Делегація Української інженерно-педагогічної академії у період з 16 по 20 листопада у складі завідувачки кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики, доктора фізико-математичних наук Олесі Петрівни НЕЧУЙВІТЕР, доцента кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики, кандидата педагогічних наук Галини Іванівни САЖКО та доцента кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кандидата педагогічних наук Наталії Валеріївни КОРОЛЬОВОЇ в рамках співпраці за проєктом Erasmus+ 2023-1-BGO1-KA171-HED-000116354 між Українською інженерно-педагогічною академією і Технічним університетом Габрово взяли участь у програмі міжнародної кредитної мобільності ICM 171, що проходила на базі Технічного університету Габрово, м. Габрово (Болгарія).

В рамках програми мобільності представники делегації зустрілися з ректором Технічного університету Габрово, проректором з наукової роботи, знайомилися з оновленими освітніми програмами підготовки фахівців в Технічному університеті Габрово, відвідали лабораторії факультету електротехніки та електроніки, а також Технопарку університету. Викладачами О.П. Нечуйвітер, Г.І. Сажко та Н.В. Корольовою було прочитано лекції для студентів факультету електротехніки та електроніки, а також зроблені доповіді «Effective cubature formula for the approximate calculation of the triple integral on the class of differential functions» та «Use of augmented reality technologies in the educational process to visualize educational material» на Міжнародній науковій конференції UNITECH 2023.

Отриманий досвід та виконання вищезазначених задач сприяє модернізації навчальних програм в УІПА, перегляду змісту дисциплін по кафедрі ІКТіМ, наближенню навчання в УІПА до європейських стандартів.

В рамках культурної програми представники делегації відвідали місто Трявна та столицю Болгарії місто Софію.

Академічним координатором від Технічного університету Габрово була проректорка з міжнародного співробітництва та зав’язків з громадськістю Ліліана Русанова, з якою було обговорено подальші етапи проєкту.