Участь представників УІПА у міжнародному науковому симпозіумі з питань міграції у Аусбурзі, Німеччина

 

На початку зими, 1-3 грудня Анна ФОМЕНКО, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту Української інженерно-педагогічної академії та науковий співробітник Університету прикладних наук Вісмару (Німеччина) взяла участь у Міжнародному науковому симпозіумі з питань міграції «Forced Migration In The Xxi Century: Challenges, Values, Reflections», що відбувся в рамках проєкту «Історії в речах. Втечі та прибуття».

Це була неймовірна наукова подія, що відбулася в чудовому та старовинному місті Аугсбург, столиці регіону Швабія на півдні Німеччини в Баварії.

На симпозіумі Анна Фоменко виступила з доповіддю «The Influence of Migration on the Cultural Growth of Ukrainian Youth: Embracing European Ethics and Compliance», яка базувалась на результатах проведеного дослідження у співавторстві з Романом НЕСТЕРЕНКО, Інституційним Еразмус + координатором УІПА, керівником постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності Української інженерно-педагогічної академії, національним координатором проєкту ЕРАЗМУС+ з розвитку вищої освіти UA-Talent-UP «Розвиток підприємливості, креативності та міжкультурних компетентностей для забезпечення високої якості викладання в Україні».

У заході брали участь науковці та громадські діячі з України, Німеччини, Швейцарії, Польщі та США. Було обговорено ряд важливих питань:

- щодо створення умов для реміграції українців в поствоєнний період;

- про проблеми інтеграції під час вимушеної міграції;

- про аспекти працевлаштування висококваліфікованих фахівців в країнах тимчасового проживання.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Партнери проєкту: Deutsch-Ukrainischer Dialog e.V.; Kunstsammlungen und Museen Augsburg; Gedankendach; Львівська національна академія мистецтв; ГО «Центр суспільних інновацій».