УІПА розпочинає реалізацію міжнародного проєкту «Дорожня карта кар’єрного розвитку жінок-лідерів у вищій освіті в Україні»

 

Українська інженерно-педагогічна академія з січня 2024 року розпочинає реалізацію міжнародного проєкту «A Career Roadmap for Women’s Leadership in Higher Education in Ukraine» / «Дорожня карта кар’єрного розвитку жінок-лідерів у вищій освіті в Україні» як асоційований партнер.

Проєкт буде реалізовано в рамках програми проєктів у сфері гендерної рівності ініціативи Going Global Partnerships від Британської Ради.

Проєкт триватиме один рік і буде реалізовано у партнерстві з Університетом Берфордширу (Лутон, Велика Британія), ХНЕУ ім. С. Кузнеця та ГО «Інноваційна Генерація» (Харків).

Програма покликана допомогти закладам вищої освіти та неприбутковим науковим організаціям у Великій Британії та Україні розпочати системні зміни щодо подолання проблеми недостатнього представництва жінок на керівних посадах у вищій освіті.

Проєкт в УІПА буде реалізований представниками кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти: професором, доктором педагогічних наук, проректором з науково-педагогічної роботи Мариною ВАСИЛЬЄВОЮ та старшим викладачем, керівником постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності академії Романом НЕСТЕРЕНКОМ.

Даний проєкт сприятиме:

- розумінню бар’єрів і викликів, з якими стикаються жінки-лідери у закладах вищої освіти в Україні та Великій Британії;

- розбудові потенціалу ЗВО в Україні;

- розширенню можливостей для жінок-науковців і жінок-лідерів у вищій освіті.

У ході проєкту буде розроблено кар’єрну дорожню карту «Жінки-лідери у вищій освіті» з урахуванням гендерних аспектів, культурного та соціально-політичного контексту України, предметних напрямків досліджень.