Представники УІПА успішно пройшли підвищення кваліфікації у рамках проєкту «Зміцнення потенціалу педагогічних вищих навчальних закладів України»

 

Завершився черговий етап проєкту «Зміцнення потенціалу педагогічних вищих навчальних закладів України», який реалізує Університет імені Т.Г. Масарика (м. Брно, Чехія) за підтримки Чеської агенції розвитку. До участі у проєкті було залучено представників низки педагогічних закладів вищої освіти України, зокрема й Української інженерно-педагогічної академії.

У межах навчального онлайн-курсу «Тенденції педагогічної освіти (нові підходи, інтернаціоналізація)», що тривав з 4 жовтня до 22 листопада 2023 р., відбувалися онлайн-лекції, вокршопи, круглі столи та дискусії, присвячені таким темам:

- Як друкуватися в академічних журналах: шлях до кращої якості.

- Тренди в освіті майбутніх учителів: педагогічно-психологічний модуль.

- Феномен інтернаціоналізації. Інтернаціоналізація як основа творчого розвитку. Інтернаціоналізація щодо видавничої та творчої діяльності наукового працівника. Мобільність студентів та викладачів.

- Кар’єрні перспективи випускників як важливий показник якості навчального закладу. Важливість центрів кар’єри при університеті. Досвід чеського середовища, досвід українських експертів з чеської освіти. Українські учні в школах Чехії.

- Школа ХХІ століття. Система освіти й ЗВО.

- Як написати рецензію.

- Досвід міграції українських науковців у чеському вигнанні.

- Оновлення української вищої освіти.

Загалом курс з підвищення кваліфікації пройшли 28 представників УІПА.

Щиро дякуємо за надану можливість професійного зростання організаторам проєкту – колективу кафедри соціальної педагогіки Університету імені Т.Г. Масарика, та особисто координаторці проєкту Ph.D Ленці Ґуловій.