Участь делегації УІПА у останньому воркшопі за Erasmus + проєктом PAGOSTE в Римі, Італія

 

Впродовж 5-6 жовтня делегація від Української інженерно-педагогічної академії у складі радника ректора д.пед.н., професора Олени Едуардівни КОВАЛЕНКО, д.пед.н., професора Марини Петрівни ВАСИЛЬЄВОЇ та професора кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики д.пед.н. Тетяни Сергіївни БОНДАРЕНКО взяли участь у роботі останнього шостого воркшопу у рамках реалізації Erasmus + проєкту PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні».

Воркшоп відбувся на базі Roma Tre University (Рим, Італія).

Завданнями зустрічі було:

- підбити підсумки виконання робочих пакетів;

- обговорити проєкт з критично налаштованим другом;

- провести мозковий штурм для підготовки фінального звіту.

З підсумками та звітом за другим, третім та п’ятим робочим пакетом виступила партнер проєкту Світлана Цимбалюк з Київського економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Представниця УІПА Тетяна Бондаренко виступила з презентацією «Плани та очікувані виклики управління на основі партнерства в УІПА». Також партнери із Національного транспортного університету (м. Київ), Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського (м. Одеса) представили своє бачення та перспективи розвитку закладів після закінчення проєкту PAGOSTE.

З підсумками та звітом за четвертим робочим пакетом виступили партнери із Міністерства освіти та науки України, а саме МОНУ представили Методичні рекомендації щодо запровадження механізмів управління на основі партнерства у закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка»), а партнери із Інституту професійної освіти (м. Київ) презентували наповненність платформи «Професійна освіта» та необхідність розроблення нових освітніх стандартів.

Другий день воркшопу був присвячений підведенню підсумків шостого робочого пакету та було представлено презентацію стратегії сталого розвитку із запропонованими індексами вимірювання дієвості результатів.

За результатами проведення мозкового штурму для підготовки фінального звіту партнери отримала цінні рекомендації щодо особливостей підготовки та термінів здачі від координаторів Університету Констанца (Німеччина).

Також відбулося обговорення проєкту та отримані презентації з критично налаштованим другом, отримані зауваження та побажання щодо вдосконалення роботи над взаємодією між закладами професійної (професійно-технічної) освіти та партнерами проєкту.

У рамках робочого візиту викладачі також мали можливість ознайомитися із визначними місцями Риму: Колізей, Пантеон, Фонтан Треві, Собор Святого Петра, Замок Святого Ангела. Також у програмі робочого візиту було знайомство із маленьким містечком Фраскаті, містом Вина та розкішних резиденції у стилі пізнього Відродження та бароко.