УІПА провела Міжнародну школу педмайстерності «Освіта 4.0 та педагогічна досконалість»

 

На базі Української інженерно-педагогічної академії за ініціативи Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» з 15 по 22 грудня відбулася четверта Міжнародна школа педагогічної майстерності «Освіта 4.0 та педагогічна досконалість». Спеціальна тема цьогорічної школи «Штучний інтелект у професійній та вищій освіті». Школа реалізована в межах проєкту «Посилення можливостей вищих закладів освіти педагогічного спрямування в Україні» за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку та Erasmus+ проєкту CRED4TEACH «Мікрокваліфікації на основі MООС для професійного розвитку викладачів».

Протягом тижня учасники Школи відвідали майстер-класи від іноземних та українських спікерів. Докторка педагогічних наук, проректорка з науково-педагогічної роботи, професорка кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Української інженерно-педагогічної академії Марина ВАСИЛЬЄВА представила тему «Сучасні тренди та інновації в педагогічній освіті». Керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності, старший викладач кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти УІПА Роман НЕСТЕРНКО презентував тему «Інтернаціоналізація педагогічної освіти: виклики та можливості». Спікер з Німеччини Juergen KOEBERLEIN-KERLER, Professor, Ph.D, CEO, IBK Ingenieurbuero Koeberlein GmbH & Co.KG, Wuerzburg представив тему «Artificial Intelligence as a Revolution in Innovation». Запрошений гість із Португалії Luis Miguel CARDOSO, Prof. Dr. Polytechnic Institute of Portalegre and Centre for Comparative Studies of the University of Lisbon, Portugal провів майстер-клас на тему «Artificial Intelligence and Pedagogical Innovation: how ChatGPT is impacting our practices». Тетяна БОНДАРЕНКО, докторка педагогічних наук, професорка кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Української інженерно-педагогічної академії презентувала тему «MOOC як дієвий інструмент діджиталізації освіти в період війни» та представила новий інструмент ефективної освітньої взаємодії зі студентами. Викладачі Української інженерно-педагогічної академії також долучилися до спеціальної теми «Штучний інтелект у професійній та вищій освіті». Доктор технічних наук,  професор, проректор з наукової роботи УІПА Олександр КУПРІЯНОВ провів майстер клас на тему «Штучний інтелект в освіті: як не втратити одразу все?» та кандидат педагогічних наук, доцент кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну Української інженерно-педагогічної академії Денис БОРИСЕНКО презентував тему «Залучення штучного інтелекту в освіті: віртуальний аспект». Останній день роботи Школи був присвячений темі «Сервіси AI з обробки академічних текстів: від розбудови структури до (не)викриття АІ», про яку розповів Doctor of Science in Public Administration, Professor, Uniwersytet Pomorski w Słupsku Volodymyr STRELTSOV.

Всього зареєстрованих учасників Школи було близько 250 викладачів, майстрів, науковців, керівників, а в онлайн майстер-класах взяло участь від 90 до 130 слухачів онлайн.

Протягом роботи Школи всі учасники мали можливість познайомитися із новими платформами, сервісами та опанувати нові технології штучного інтелекту в освіті. Також було запропоновано виконати індивідуальні завдання та надіслати до оргкомітету Школи.

За результатами роботи всі учасники отримають відповідні сертифікати та неоціненний досвід роботи із новим напрямом освіти і науки, а також долучитися до нових трендів в освіті зарубіжних закладів вищої освіти.

Всі матеріали Школи (презентації спікерів, відео, посилання на сертифікати) будуть опубліковані на сайті Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти»

Бажаємо успіхів та чекаємо нових зустрічей. 

1-ий робочий день Школи 15 грудня

 

2-ий робочий день Школи 18 грудня

 

3-ій робочий день Школи 19 грудня

 

4-ий робочий день Школи 20 грудня

 

5-ий робочий день Школи 21 грудня

 

6-ий робочий день Школи 22 грудня