Дистанційна освіта

 

Головна сторінка системи навчального менеджменту

http://do.uipa.edu.ua


В Українській інженерно-педагогічній академії технології дистанційного навчання застосовуються для підтримки традиційних форм навчання: очної та заочної. У чистому вигляді, окремо, дистанційне навчання поки не практикується.  

 

Дистанційні курси

 

Для навчальних дисциплін електронні копії навчально-методичних матеріалів доступні у вигляді дистанційних курсів через сайт http://do.uipa.edu.ua, який працює також і зовні мережі академії.  

 

Доступ до матеріалів мають тільки викладачі та студенти УІПА, студентам «Логін» і «Пароль» видаються на початку першого курсу. У разі втрати пароля необхідно звернутися в Відділ інформаційних технологій (головний корпус, ауд. 103), так як гостьовий доступ дозволяє побачити тільки назви предметів.  

 

Перелік курсів, на які Ви зареєстровані, швидко можна побачити в блоці «Навігація» -> «Мої курси» (зліва вгорі). Самому зареєструватися на дистанційний курс не можна, доступні тільки предмети вашого навчального плану.  

 

Курс - це аналог навчальної дисципліни і має відповідне дисципліні назву. Усередині курсу зібрані всі навчальні матеріали з даної дисципліни, а також завдання і тести для самостійної роботи. Матеріали, як правило, можна скачати і потім переглядати без доступу до сайту. Завдання для самостійної роботи представлені потижнево, і їх потрібно виконати в продовженні тижні, наприклад вислати завдання або пройти тест.  

 

Як дистанційне навчання застосовується в УІПА?

 

Програмна оболонка moodle, яка застосовується в УІПА, дозволяє не тільки скачувати електронні методички, а й організувати зворотний зв'язок і повноцінний навчальний процес з використанням мережевих комп'ютерних технологій. Дистанційне навчання працює несинхронно: викладач і студент можуть працювати в різний час і в різному місці.  

 

Доступ до дистанційного курсу, який веде певний викладач, мають тільки студенти даного викладача. У кожного викладача, що використовує дистанційне навчання, виробилися свої особливості роботи з ним. В цілому, через програмну оболонку висилаються завдання викладачу на перевірку, проходиться тестування, можна задавати питання і отримувати відповіді. Оцінки за кожний навчальний елемент і підсумкові оцінки за предмет доступні студентам у вигляді зведеної відомості. У викладача є можливість відзначати відвідування.  

 

Результати роботи студента через систему навчального менеджменту доповнюють звичайну очну роботу і враховуються при виставленні проміжних і підсумкових оцінок. Оцінка за самостійну роботу, виконану через дистанційне навчання, входить як частина загальної оцінки за дисципліну.  

 

Що потрібно студентам для використання дистанційних технологій в УІПА?

 

Необхідно бути студентом УІПА, оскільки матеріали не викладені в публічному доступі.

 

Із загальних комп'ютерних знань потрібна сама малість: вміння працювати в операційній системі Windows, в будь-якому браузері Internet і часто базові знання роботи з MS Word.

 

Отримувати доступ до ресурсів дистанційного навчання УІПА можна скрізь, де є підключення до Internet. Постійне підключення не потрібно.  

 

Контакти

 

Питання про особливості навчання із застосуванням дистанційних технологій можна задати по E-mail:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.