День відкритих дверей з ННІ «УІПА» ХНУ ім. В.Н. Каразіна

 

Українська інженерно-педагогічна академія 9 березня доєдналась та взяла участь у загально університетському дні відкритих дверей як структурний підрозділ Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.

Захід відбувався в змішаному форматі – офлайн та онлайн та охопив близько 2000 абітурієнтів!

Майбутніх студентів привітала ректорка, проф. Тетяна Кагановська. Вона зазначила, що Каразінський – це серце Харкова. Найстаріший університет Сходу України впевнено відповідає на виклики часу.

Наживо в етері демонстрували, як проходила виставка факультетів та інститутів в офлайн-форматі. Глядачі, знаходячись у будь-якому куточку України та світу, могли побачити, що цікавого підготував кожен факультет та інститут для абітурієнтів.

В офлайн-частині заходу факультети та інститути презентували себе та свої здобутки. Абітурієнти познайомилися зі студентами, викладачами, деканами й директорами підрозділів.

Навчально-науковий інститут «Українська інженерно-педагогічна академія» був гідно представлений своєю експозицію. На заході наживо Академію представляли кафедри:

- фізики, електротехніки і електроенергетики;

- автоматизації, метрології та енергоефективних технологій;

- маркетингу та торговельного підприємництва;

- харчових технологій, легкої промисловості і дизайну;

- практичної психології.

Абітурієнти із задоволенням та зацікавленістю долучились до наших активностей, де мали змогу:

- з кафедрою ФЕЕ могли потримати блискавку на долоні, включити лампочку без допомоги електричного дротового живлення; познайомитись з портативною зарядною станцією, яка зібрана руками науковців та здобувачів кафедри і яка зробила красиву атмосферу на нашій локації;

- з кафедрою АМЕТ дізнатись та випробувати власноруч як працювати з такими приладами як спірометр ССП для визначення життєвого об’єму легень; УФ-Радіометр, який вимірює енергетичну освітленість в областях УФ-спектру; виміряти рівень освітленості у приміщенні з люксметром, а також дізнатись чи є радіаційний фон, визначивши це з дозиметром; за допомогою смартфону погратись з багатофункціональними роботом-павуком та роботом-танком, зібраними науковцями та здобувачами кафедри;

- разом з кафедрою МТП провести експертизу харчових товарів в рамках програми «Митна справа» групи харчових товарів, які перетинають кордон, як в Україну, так і з України. Усі бажаючі забрали своє побажання зі скриньки бажань кафедри МТП та отримали смачний сувенір як презентацію логотипу кафедри.

- з кафедрою практичної психології проходили цікаві тести від психологів, в т.ч. профорієнтаційні на визначення професії, а також опанували секрети макіяжу від наших фахівців з психології іміджу;

- з кафедрою ХТЛПД пройти майстер-клас з оформлення пряників, а також подивитись моделі одягу, які розробляють та відшивають наші здобувачі.

А поставити детальніші питання щодо вступу й навчання можна було як представникам на стенді, так і протягом другої частини Дня відкритих дверей.

Як майбутня частина великої родини Каразінського раді разом реалізовувати масштабні заходи попри будь-які умови. Впевнені, що цьогоріч до нашої спільноти доєднається ще більше вмотивованих і амбіційних студентів, за якими майбутнє нашої країни!