Вчені УІПА взяли участь у міжнародній конференції ICL2020 «Навчання інженерів для майбутніх промислових революцій», Таллінн, Естонія

 

З 23 по 25 вересня вчені УІПА взяли участь в 49-ій міжнародній конференції з інженерної педагогіки «ICL – 2020 Educating Engineers for Future Industrial Revolutions», яка відбулася у м. Таллінні (Естонія) на базі Талліннського технологічного університету (TalTech). Конференція поєднувала у собі 23-ю Міжнародну конференцію з інтерактивного спільного навчання та 49-ту Міжнародну конференцію IGIP з інженерної педагогіки.

Цього року конференція у зв’язку з карантинними обмеженнями була проведена повністю у віртуальному форматі. Організатори конференції: Міжнародне товариство інженерної педагогіки IGIP; Міжнародна асоціація онлайн-інженерії; Талліннський технологічний університет TalTech.

На конференції вчені УІПА презентували проєкт Erasmus + PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» та представили свої наукові розробки з питань: «Оптимізації навчальних планів інженерно-педагогічних спеціальностей на основі побудови моделі структурування міждисциплінарних відносин» та «Онтологічної візуалізації структур знань на основі оперативного управління інформаційними об’єктами».

Також представники академії взяли участь у роботі семінарів конференції, присвячених: децентралізації освіти за допомогою технології блокчейнта; настільній грі для створення ідей для розробки продуктів «Create Products» та практикумі IGIP з методологій для побудови концептуальних питань оцінки важливих помилок у галузях, пов'язаних з технікою.

Українську інженерно-педагогічну академію на ICL2020 представляли: ректор академії, доктор педагогічних наук Олена Коваленко, завідувач кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Наталія Брюханова, доцент кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, кандидат педагогічних наук Тетяна Бондаренко, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Наталія Божко, доцент кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, кандидат технічних наук Тетяна Ящун та аспірант кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Юрген Коберлейн-Керлер.

Наукові розробки вчені УІПА представляли в співавторстві з представниками University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt, Germany; Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. В.О. Сухомлинського; Льотною академією Національного авіаційного університету; Львівським національним аграрним університетом.

Праці конференції будуть опубліковані під назвою ICL2020 Proceedings в серії Springer «Досягнення в інтелектуальних системах і обчисленнях». Книги цієї серії індексуються в ISI Proceedings, EI-Compendex, DBLP, SCOPUS, Google Scholar і Springerlink.