Науковці УІПА взяли участь у Міжнародній конференції «Міграція, як політична, соціальна та економічна проблема», Конін, Польща

 

У період з 10 по 11 квітня науковці Української інженерно-педагогічної академії взяли участь у Міжнародній конференції «Міграція, як політична, соціальна та економічна проблема», яка проходила у місті Конін, Польща на базі Вищої школи кадрів менеджерських у Коніні.

Конференція фінансувалася Міністерством освіти і науки Республіки Польща.

Українську інженерно-педагогічну академію на конференції представляли:

- проректорка з науково-педагогічної роботи, докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки, методики і менеджменту освіти Марина ВАСИЛЬЄВА;

- професорка кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики, докторка педагогічних наук Тетяна БОНДАРЕНКО;

- керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старший викладач кафедри педагогіки, методики і менеджменту освіти Роман НЕСТЕРЕНКО.

Науковці УІПА представили доповідь «Проблема соціально-психологічної адаптації мігрантів в Європі та шляхи її вирішення». За результатами конференції передбачено видання збірки матеріалів.

Також викладачі взяли участь у майстер-класах та круглих столах, які були проведені в рамках конференції та активно дискутували на тему міграції та адаптації українських переселенців у Польщі.

Були проведені інформаційні зустрічі із координаторами конференції та обговорені шляхи подальшої співпраці у напрямку спільних проєктів та заходів.