Звернення ректора УІПА з нагоди Дня науки в Україні

 

Щиро вітаю всіх науковців, викладачів, майбутніх учених – студентів та аспірантів –  з Днем науки!

День науки – свято людей творчої праці, діяльність яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. Це свято, коли вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання.

Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені багато в чому визначаються науковим потенціалом, адже саме перед ученими життя ставить складні, але дуже цікаві завдання, розв’язання  яких великою мірою визначає місце України у світовій спільноті.

Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, упровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави. Водночас це підґрунтя інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.

У нашій академії створено всі необхідні умови для активізації розвитку дослідницької діяльності, забезпечення оновлення матеріально-технічної бази, стимулювання розвитку провідних наукових шкіл, появи нових технологічних розробок, закріплення молодих талановитих кадрів у науці. І сьогодні, незважаючи на військові дії, руйнування, постійну загрозу нашим життям, ми відзначаємо День науки з надією і вірою в майбутній розвиток науки та всієї нашої країни.

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, щастя, миру та злагоди! Творчої наснаги, успіхів у науковій діяльності, професійної інтуїції та подальшого зростання, нових звершень і відкриттів на славу Науки та України!