Відбувся навчальний візит учасників проєкту «Дорожня карта кар’єрного розвитку жінок-лідерів у вищій освіті в Україні» до Університету Бедфордширу (Велика Британія)

 

Представник Української інженерно-педагогічної академії, керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старший викладач кафедри педагогіки, методики і менеджменту освіти Роман НЕСТЕРЕНКО взяв участь у тижневому навчальному візиті з розробки сценарію та методології проведення фокус-груп із застосуванням технології Lego Serious Play у Бізнес-школі Університету Бедфордширу (м. Лутон, Велика Британія).

Візит відбувся в рамках проєкту «A Career Roadmap for Women’s Leadership in Higher Education in Ukraine» («Дорожня карта кар’єрного розвитку жінок-лідерів у вищій освіті в Україні») у рамках програми проєктів у сфері гендерної рівності від Британської Ради.

Під час візиту представники українських ЗВО – партнерів проєкту, Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця та Української інженерно-педагогічної академії, за наставництва координаторки проєкту д-ра Крістіни ШВАБЕНЛАНД, керівниці програми DBA, лекторки з організаційної поведінки та директорки Центру інновацій лідерства та професора, д-ра Олександра КОФІНАСА, керівника Школи бізнесу Університету Бедфордширу та асистентки Вініфред СОРИБЕ пройшли навчання з фасилітації воркшопів на основі методології Lego Serious Play.

Також під час візиту за підтримки акселератора Research Impact Generator пройдено семінар з впровадження підходів гендерної рівності, різноманітності та інклюзії у навчальні програми університетів і бізнес-шкіл.

Окрім насиченого і практико-орієнтованого навчання відбулися плідні зустрічі з іншими представниками Бізнес-школи Університету Бедфордширу, а саме з деканом, професором Крісом МАРШАЛЛОМ, професоркою Янквін ДУАН, директоркою науково-дослідного інституту бізнесу та менеджменту (BMRI), доценткою Йонгмей БЕНТЛІ та викладачкою-практиком Патрицією ВІЛСОН.

Проєкт «Дорожня карта кар’єрного розвитку жінок-лідерів у вищій освіті в Україні» реалізується консорціумом у складі: Університет Берфордширу (м. Лутон, Велика Британія), ХНЕУ ім. С. Кузнеця, УІПА та ГО «Інноваційна Генерація» (м. Харків) в рамках програми проєктів у сфері гендерної рівності ініціативи Going Global Partnerships від Британської Ради.

Програма покликана допомогти закладам вищої освіти та неприбутковим науковим організаціям у Великій Британії та Україні розпочати системні зміни щодо подолання проблеми недостатнього представництва жінок на керівних посадах у вищій освіті.