Проректорка УІПА взяла участь у першому on-campus-workshop за курсом «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2024» в рамках програми DAAD

 

Проректорка Української інженерно-педагогічної академії професорка Марина ВАСИЛЬЄВА разом з 14 представниками українських університетів взяла участь у першому on-campus-workshop навчанні за курсом «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2024», який організовано міжнародним відділом Ганноверського Університету імені Лейбніца в рамках програми DAAD. Упродовж тижня з 10 по 17 березня у Ганновері учасники:

- ділилися знаннями про інтернаціоналізацію;

- представили і обговорили свої індивідуальні проєкти;

- налагоджували зв’язки під час воркшопу в рамках програми «Підтримка інтернаціоналізації українських університетів» міжнародного офісу Leibniz Universität Hannover.

Представники міжнародного офісу Ганноверського Університету імені Лейбніца Birgit Barden-Läufer і Marcus Hoppe ознайомили з системою вищої освіти в Німеччині і презентували напрацьований досвід роботи міжнародного офісу Університету. Solenne Schwanemann розповіла про особливості роботи відділу офісу з супроводу іноземних студентів. Цікавим був досвід організації міжнародної діяльності на факультетському рівні Університету, представлений Nino Iden (факультет економіки і менеджменту) і Karen Suarez (факультет інженерної механіки). Приємно вразила екскурсія практичними лабораторіями з новітнім обладнанням факультету інженерної механіки.

Представники офісу Heike Gernns, Sebastian Kahlfuß, Nina McGuinness відповіли на питання учасників з особливостей організації мережі підтримки і консалтингу інтернаціоналізації, можливостей фінансування ЄС та розроблених в Університеті стратегій міжнародної наукової підтримки. Приємним для українських учасників стало відвідування ратуші міста Ганновер, презентація наукової ініціативи Ганноверу, представлена Theda Minthe.

Окремий фокус робочого візиту було спрямовано на представлення українськими учасниками ідей індивідуальних проєктів з інтернаціоналізації. Обговорення, конструктивні поради організаторів курсу «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2024» Birgit Barden-Läufer і Наталії Бутіч, українських колег, а також воркшоп з Tanja Reiffenrath сприятимуть ефективності і продуктивності проєктів на завершальному етапі навчання.

Культурна програма з екскурсією містом Ганновер, відвідування Sprengel Museum з експозицією картин Пабло Пікассо, прогулянки містом і територією Ганноверського Університету імені Лейбніца стали приємним доповненням насиченого робочого тижня. Вдячні представниками міжнародного офісу Leibniz Universität Hannove, DAAD Deutscher Akademischer за досвід і поради з організації інтернаціоналізації українських закладів вищої освіти.